Πώς ο αγωγός Σερβίας – Βουλγαρίας ενισχύει τις φιλοδοξίες της Ελλάδας

Πώς ο αγωγός Σερβίας – Βουλγαρίας ενισχύει τις φιλοδοξίες της Ελλάδας

34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την ανάδειξη της Ελλάδας σε κόμβο διαμετακόμισης φυσικού αερίου στα Βαλκάνια -και ευρύτερα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης – σηματοδοτεί η ανακοίνωση από τον Διαχειριστή Συστήματος Φυσικού Αερίου της Βουλγαρίας, Bulgartransgaz ότι τον Μάιο ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή του αγωγού Βουλγαρίας-Σερβίας.

Με την ολοκλήρωσή του – εντός του 2022- η Σερβία θα μπορεί να προμηθεύεται αζερικό αέριο μέσω του αγωγού TAP (που τέθηκε σε εμπορική λειτουργία στις αρχές του έτους), αλλά και μέσω των υποδομών εισαγωγής LNG της Ελλάδας, καθώς το έργο «κουμπώνει» με το project του Τερματικού Σταθμού Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης (FSRU) της Αλεξανδρούπολης (όπου η Bulgartransgaz κατέχει μερίδιο 20%). Και τούτο διότι το FSRU θα συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό ώστε να αξιοποιηθεί πλήρως η παραγωγική δυναμικότητα του νέου αγωγού.

Διαβάστε περισσότερα στο MoneyReview

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή