Στο «κόκκινο» όλη η χώρα, στο «μαύρο» όλο το λιανεμπόριο

Στο «κόκκινο» όλη η χώρα, στο «μαύρο» όλο το λιανεμπόριο

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιφνιδιασμένος είναι ο εμπορικός κόσμος από το νέο καθολικό κλείσιμο στο λιανεμπόριο που ισχύει από σήμερα το πρωί μέχρι τουλάχιστον και τις 16 Μαρτίου.

Κι αυτό, διότι από τις συζητήσεις που υπήρχαν μία εβδομάδα πριν για επαναλειτουργία του στην Αττική από την 1η Μαρτίου, τώρα κλείνουν τα φυσικά καταστήματα σε όλη τη χώρα, καθώς πλέον όλες οι περιοχές χαρακτηρίζονται «κόκκκινες» ή «βαθύ κόκκινες».

Το βλέμμα τώρα όλων είναι στραμμένο στον Απρίλιο και στην πασχαλινή περίοδο, καθώς πλέον δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ούτε για τις επιχειρήσεις του κλάδου ούτε για τα κρατικά ταμεία να χαθεί και αυτή.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν ανοίξουν τα καταστήματα αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα, αν και κερδίζει έδαφος το σενάριο για έναρξη του λιανεμπορίου -με βάση πάντα τα σημερινά δεδομένα- στις 22 Μαρτίου, το πρώτο τρίμηνο του 2021 έχει ουσιαστικά χαθεί για τον κλάδο. H δε παράταση των εκπτώσεων μέχρι τις 31 Μαρτίου μοιάζει πλέον με κακόγουστο αστείο.

Διαβάστε περισσότερα στο moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή