Η χαμένη γενιά του κορωνοϊού

Η χαμένη γενιά του κορωνοϊού

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Άντζελα Ντι Ιόριο προγραμμάτιζε να είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί έως τώρα. Όμως αυτή η 36χρονη Ιταλίδα, που ήδη αναγκάστηκε να αναβάλει το γάμο της δύο φορές εξαιτίας της πανδημίας, αρχίζει να αναρωτιέται εάν θα κάνει ποτέ της παιδί. 

«Το σχέδιό μας ήταν πάντα να παντρευτούμε και μετά να αρχίσουμε την οικογένειά μας», λέει η Ντι Ιόριο στη Wall Street Journal. Η ίδια είναι οστεοπαθητικός, ενώ ο σύντροφός της είναι άνεργος εδώ και ένα χρόνο, αφότου το γυμναστήριο που τους ανήκει έκλεισε, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. «Δεν έχουμε πια τη σταθερότητα για την οποία ο σύντροφός μου και εγώ δουλέψαμε τόσο σκληρά. Και εγώ μεγαλώνω», λέει. 

Ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι σε πολλές ανεπτυγμένες οικονομίες, από τις ΗΠΑ έως την Ευρώπη και την Ασία, οι γεννήσεις «εξαφανίζονται», επιδεινώνοντας ένα ήδη υπάρχον δημογραφικό πρόβλημα. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο moneyreview.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή