Παιχνίδι καθυστερήσεων στην MLS

Παιχνίδι καθυστερήσεων στην MLS

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ακόμη ένδειξη ότι η MLS Πληροφορική πορεύεται χωρίς σχέδιο για την επόμενη ημέρα σχετίζεται με την εξυπηρέτηση των υφιστάμενων ή μελλοντικών πελατών της. Οσοι έχουν προσπαθήσει, όπως η «Κ», να επικοινωνήσουν, τηλεφωνικά, με εκπρόσωπο της τεχνικής υποστήριξης της εταιρείας δεν τα έχουν καταφέρει, ενώ ούτε η δυνατότητα «live chat», μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας, είναι εφικτή. Λόγω των μέτρων περιορισμού του κορωνοϊού που ισχύουν από τις 3 Νοεμβρίου, η εταιρεία παραπέμπει για την εξυπηρέτηση πελατών ή τη διαχείριση αιτημάτων επισκευών στην αποστολή email.

Το ζήτημα όμως της εξυπηρέτησης των πελατών μοιάζει δευτερεύον, εάν συγκριθεί με τα μέτωπα που καλείται να κλείσει η εταιρεία πληροφορικής. Την περασμένη Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, η MLS, ως αναμενόταν, επικαλέστηκε τις επιπτώσεις της πανδημίας, κάνοντας γνωστό ότι δεν θα προχωρήσει στην πληρωμή των κουπονιών της έκδοσης ΜΛΣ02 που διαθέτει συνολικό ύψος 6 εκατ. ευρώ. Επανέλαβε ακόμη ότι θα επιδιώξει να έρθει σε διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους και τον εκπρόσωπό τους, την Euroxx χρηματιστηριακή, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας, που φέρεται, κατά πληροφορίες, να περιλαμβάνει την επιμήκυνση της διάρκειας των ομολογιακών δανείων. Αντίστοιχα, η εταιρεία δεν έχει πληρώσει ούτε τα κουπόνια ΜΛΣ01 και ΜΛΣ03, που έληξαν στις 12 και 26 Ιανουαρίου, ύστερα από αίτημα τρίμηνης μετάθεσης της πληρωμής τους, το οποίο ποτέ δεν ενέκριναν οι γενικές συνελεύσεις ομολογιούχων.

Η τρίμηνη μετάθεση των πληρωμών, την οποία θα διαδεχόταν η υλοποίηση καταβολών, ανά εξάμηνο, υπάκουε αρχικά σε ένα σχέδιο διαχείρισης ρευστότητας της MLS. Ωστόσο, η πρακτική αυτή σε συνδυασμό με την αδυναμία λήψης αποφάσεων –ελλείψει απαρτίας– από τους ομολογιούχους για καταγγελία των ομολογιακών προγραμμάτων και υιοθέτηση νομικών ενεργειών, προσφέρει πολύτιμο χρόνο στην εταιρεία της οποίας η μετοχή βρίσκεται σε καθεστώς αναστολής διαπραγμάτευσης. Αλλωστε η εταιρεία τον Μάιο του 2020 με ανακοίνωσή της διαβεβαίωνε ότι η καταβολή του κουπονιού του ομολόγου ΜΛΣΟ2 θα πραγματοποιηθεί κανονικά στην προβλεπόμενη ημερομηνία (28 Αυγούστου), κάτι που δεν συνέβη. Στη συνέχεια, παρότι ζήτησε τρίμηνη αναβολή, δεν κατάφερε να πληρώσει τα τοκομερίδια ούτε εντός του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, με την εταιρεία να κάνει πλέον λόγο για διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους. Και αυτό ενώ εκκρεμεί η δημοσίευση των αναμορφωμένων οικονομικών καταστάσεων του 2019, που, όπως είχε δεσμευθεί η εταιρεία, θα πραγματοποιούνταν μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου.

Με τα δεδομένα αυτά, το ερώτημα που τίθεται είναι εάν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα κάνει χρήση της σχετικά πρόσφατης διάταξης (ν. 4640/2019), εφόσον συντρέχουν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις, για τον διορισμό προσωρινής διοίκησης, καθώς και τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων για τη μερική ή συνολική προσωρινή αντικατάσταση του διοικητικού συμβουλίου ή μελών αυτού. Το ενδεχόμενο αυτό δεν είναι αποδυναμωμένο, αλλά, σε πρώτη φάση, θα πρέπει να λάβουν χώρα οι ακροάσεις μελών του διοικητικού συμβουλίου της MLS στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία φέρεται να εξετάζει την υποβολή διοικητικών κυρώσεων στην εταιρεία. Ενα από τα ερωτήματα που ίσως θα ήταν δυνατόν να απαντηθούν, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης διαδικασίας, αφορά τη συμφωνία που θα πραγματοποιούνταν, βάσει σχετικών διαβεβαιώσεων, μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο οδηγώντας στην ενίσχυση ρευστότητας της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή