ΔΕΣΦΑ – ΔΕΔΑ: Επενδύσεις 1 δισ. στο φυσικό αέριο σε ορίζοντα 10ετίας

ΔΕΣΦΑ – ΔΕΔΑ: Επενδύσεις 1 δισ. στο φυσικό αέριο σε ορίζοντα 10ετίας

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδύσεις 1 δισ. ευρώ σε υποδομές φυσικού αερίου προγραμματίζουν  την επόμενη δεκαετία ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) και ο Διαχειριστής Εθνικού Δικτύου Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ).

Πρόκειται για στοιχείο που επιβεβαιώνει τον κομβικό ρόλο του φυσικού αερίου όχι μόνο ως καυσίμου μετάβασης προς την απανθρακοποίηση του ενεργειακού συστήματος της χώρας, αλλά και για την ανάδειξή της ως  ενεργειακού κόμβου στην περιοχή, που θα προέλθει από την υλοποίηση πρόσθετων έργων υποδομής τα επόμενα χρόνια, όπως είναι το FSRU της Αλεξανδρούπολης, η Υπόγεια Αποθήκη Φυσικού Αερίου της Καβάλας και ο ελληνο-βουλγαρικός αγωγός IGB. Οι ισχυρές αυτές προοπτικές έχουν ως «φόντο» την αυξητική τάση της κατανάλωσης φυσικού αερίου στη χώρα -που ανήλθε σε ύψος-ρεκόρ φέτος έχει σχεδόν υπερδιπλασιαστεί από το 2014-  και τη στρατηγική της ΕΕ για διαφοροποίηση των πηγών και οδεύσεων ενέργειας.

Διαβάστε περισσότερα στο moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή