Έρχονται τα «αντισώματα» των ασφαλιστικών εισφορών 

Έρχονται τα «αντισώματα» των ασφαλιστικών εισφορών 

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπουργείο Οικονομικών και Υπουργείο Εργασίας επεξεργάζονται με κάθε λεπτομέρεια το νέο σχέδιο για το πώς θα στηριχθούν  οι θέσεις εργασίας στη μετά covid εποχή ώστε να αποφευχθούν οι απολύσεις.

Αιχμή του δόρατος του νέου σχεδιασμού αποτελεί η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας.

Με ποια κριτήρια θα γίνει η επιδότηση

Η κυβέρνηση ήδη έχει αρχίσει να περνάει από ψιλό κόσκινο τους δικαιούχους των μέτρων στήριξης υιοθετώντας εξελιγμένους  και «έξυπνους» κόφτες στα υφιστάμενα μέτρα ώστε να υπάρχει από εδώ και στο εξής σωστή στόχευση. Στοχευμένα θα γίνει και η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών που θα στηρίξει  την απασχόληση  στη μετά covid εποχή. Αυτό σημαίνει πως προτεραιότητα θα έχουν επιχειρήσεις που βρίσκονται κλειδωμένες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όπως για παράδειγμα είναι οι επιχειρήσεις εστίασης, αθλητισμού, μεταφορών αλλά και το λιανεμπόριο ενώ μεγάλο βάρος θα δοθεί και στις επιχειρήσεις του τουρισμού. Το μοντέλο θα προβλέπει μερική ή ολική χρηματοδότηση  των ασφαλιστικών εισφορών. 

Διαβάστε περισσότερα στο moneyreview

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή