Μειωμένα ενοίκια: Έως αύριο οι δηλώσεις – Τι να προσέξετε

Μειωμένα ενοίκια: Έως αύριο οι δηλώσεις – Τι να προσέξετε

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκπνέει αύριο η προθεσμία να δηλωθούν τα «κουρεμένα» ενοίκια του μηνός Ιανουαρίου, προκειμένου να ξεκινήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα να πιστώνονται οι αποζημιώσεις στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Το μέτρο αφορά καταρχάς τις περιπτώσεις μηδενικού ενοικίου (μείωση κατά 100%) για επιχειρήσεις που είτε ήταν κλειστές με κρατική εντολή, είτε ανήκουν στο λιανεμπόριο και λειτουργούν με ηλεκτρονικό εμπόριο, είτε ανήκουν στον κλάδο της εστίασης και έχουν παράδοση κατ’ οίκον. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η αποζημίωση που καταβάλλεται στον ιδιοκτήτη είναι 80% αν είναι φυσικό πρόσωπο και 60% αν είναι νομικό πρόσωπο.

Εάν οι επιχειρήσεις ανήκουν στους πληττόμενους ΚΑΔ, τότε η μείωση ενοικίου είναι 40% και η αποζημίωση που καταβάλλεται ανέρχεται στο 50% τής απώλειας.Βάση της νέας δυνατότητας που υπάρχει στην πλατφόρμα, οι ιδιοκτήτες μπορούν να βλέπουν αμέσως εάν οι ενοικιαστές τους είναι ή όχι δικαιούχοι της μηδενικής ή μειωμένης καταβολής ενοικίου για τον μήνα Ιανουάριο.

Διαβάστε περισσότερα στο MoneyReview.gr

Διαβάστε ακόμη στο «MR»:

Έκτακτη ενίσχυση 3.000 ευρώ: Όλα τα βήματα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή