ΑΝΑΛΥΣΗ

Η τηλεργασία μετά το τέλος της πανδημίας

Η τηλεργασία μετά το τέλος της πανδημίας

Μετά την ένταξή της στον βρετανικό ασφαλιστικό όμιλο Aviva, κατά το 2020, η Ντάνι Χάρμερ πέρασε λίγες εβδομάδες με τη νέα ομάδα συναδέλφων και συνεργατών της, πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοϊού και επιβληθεί η πρώτη καραντίνα. Αυτός ήταν και ο περισσότερος χρόνος που έζησαν μαζί κάτι τέτοιο. Ως υπεύθυνη προσωπικού της εταιρείας, η οποία απασχολεί σε 14 γραφεία σε όλη τη χώρα περίπου 16.000 άτομα, από το Λονδίνο έως το Περθ της Σκωτίας, αξιολογεί το εργασιακό περιβάλλον, όπως διαμορφώνεται με τις νέες συνθήκες. Και συμπεραίνει πως, αν και πολλοί επισημαίνουν ότι χάνουν το κλίμα συνεργασίας και την επικοινωνία που υπήρχε στο γραφείο, ταυτόχρονα απολαμβάνουν την ελευθερία να εργάζονται εξ αποστάσεως. «Υπάρχει μια αλλαγή στη νοοτροπία, η οποία έρχεται ως απότοκο της πανδημίας», παρατηρεί η κ. Χάρμερ. «Οι άνθρωποι το έχουν βιώσει και προχωρούν, λέγοντας ότι “θέλω να διατηρήσω κάτι από αυτό”». Πρόσφατη έρευνα της Aviva διαπίστωσε ότι το 95% του προσωπικού της θα επέλεγε είτε απομακρυσμένη εργασία πλήρους απασχόλησης είτε μια ευέλικτη κατανομή εργασίας μεταξύ γραφείου και σπιτιού – γραφείου, μόλις αρθούν οι περιορισμοί της πανδημίας.

Η Aviva με τη σειρά της προσπαθεί να θεσπίσει αυτό το οποίο η Ντάνι Χάρμερ αποκαλεί «έξυπνη πολιτική εργασίας». Θα κλείσει ορισμένα γραφεία, δίνοντας σε όλους την επιλογή να συνδεθούν από το σπίτι, αλλά και να έχουν πρόσβαση στις αναδιαμορφωμένες εγκαταστάσεις της εταιρείας όταν αισθάνονται την ανάγκη να το κάνουν. Οπότε, με τον τρόπο αυτό, η ασφαλιστική εταιρεία καθίσταται πρωτοπόρος μεταξύ των εταιρειών που καλούνται να διαχειριστούν τον μετα-πανδημικό χώρο εργασίας. Κάποιοι ενστερνίζονται την ιδέα ενός υβριδικού πλαισίου – ή, τουλάχιστον, την αποδέχονται. Και το πλαίσιο αυτό εμπεριέχει τη δημιουργία ενός κατ’ οίκον γραφείου, ενώ η βρετανική τράπεζα HSBC Holdings προβλέπει μείωση κατά 40% στο ανθρακικό αποτύπωμα των γραφειακών της εγκαταστάσεων σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα λόγω περιορισμένης προσέλευσης προσωπικού. Η δε Lloyds Banking Group προβλέπει μείωση των χώρων της κατά 20% έως το 2023. Βέβαια, υπάρχουν και άλλοι λιγότερο ενθουσιασμένοι με την ιδέα, όπως ο Ντέιβιντ Σάλομον, διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, ο οποίος χαρακτήρισε την εξ αποστάσεως εργασία «μια παρέκκλιση, που θα διορθώσουμε το συντομότερο δυνατόν».

Κατά την Τζένι Μπερνς, συνεργάτιδα της εταιρείας συμβούλων Fluxx στο Λονδίνο, το ζήτημα του πού και πότε εργάζονται οι άνθρωποι είναι από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρήσεις. Ορισμένοι εργοδότες πιστεύουν ότι μπορούν να επιστρέψουν στα παλαιά μοντέλα, αλλά η κ. Μπερνς τούς συνιστά να προσέχουν. «Εάν σπεύσετε να το κάνετε, τότε ίσως χάσετε υπαλλήλους», προειδοποιεί. Η Speak Media, πάροχος περιεχομένου πολυμέσων σε εταιρικούς πελάτες με 20 άτομα προσωπικό, διέκοψε τη μίσθωση των γραφείων της στο Λονδίνο, υιοθετώντας ένα υβριδικό μοντέλο. Ο συνιδρυτής της, Γιώργος Θεοχάρης, θέλει τους υπαλλήλους του να συνεχίζουν να μιλούν μεταξύ τους, ενώ εργάζονται στο σπίτι, να δοκιμάζουν σύντομες, εστιασμένες εικονικές συναντήσεις και αυτοσχέδιες συνεδρίες εν είδει «διαλείμματος». Μακροπρόθεσμα, σκοπεύει να νοικιάσει χώρο σε ένα συνεταιρισμό στο Λονδίνο, ώστε το προσωπικό να μπορεί να συναντιέται εκεί για να οργανώνονται συσκέψεις, συνεργατικές συναντήσεις, αλλά και κρίσιμες συζητήσεις με πελάτες. Κατά τον κ. Θεοχάρη, το σημαντικό είναι να δοθεί στους ανθρώπους η ελευθερία να εργάζονται όπου είναι πιο πιθανό να αποδώσουν. Η Ντάνι Χάρμερ, τέλος, επισημαίνει ότι στην Aviva ορισμένες συναντήσεις θα απαιτούν διαπροσωπική επαφή, όμως, πολλές άλλες θα διενεργούνται ψηφιακά, ώστε να μετριασθούν οι ανησυχίες πως τα άτομα που έρχονται τακτικά στο γραφείο είναι πιο ορατά και έχουν αυξημένες πιθανότητες για μελλοντικές προαγωγές.