Δωρεάν rapid test για εργαζομένους

Δωρεάν rapid test για εργαζομένους

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικαίωμα να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του κορωνοϊού (rapid test) μέχρι και δύο φορές τον μήνα θα έχουν στο εξής οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις άνω των 20 υπαλλήλων. Οι σχετικές αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται στην ειδική πλατφόρμα που τέθηκε σε λειτουργία (https://ergasia.testing.gov.gr/) από το υπουργείο Εργασίας με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Το σχετικό πρόγραμμα υλοποιείται από τα υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Στόχος είναι να εντατικοποιηθούν τα τεστ σε επιχειρήσεις όπου λόγω του αριθμού των εργαζομένων προκαλείται συγχρωτισμός του προσωπικού και κατ’ επέκταση αυξάνεται ο κίνδυνος μετάδοσης. Ερχεται δε να προστεθεί στα υπόλοιπα μέτρα, όπως είναι η υποχρεωτική τηλεργασία (όπου αυτή μπορεί να παρασχεθεί), οι άδειες ειδικού σκοπού και η εντατικοποίηση των ελέγχων στις επιχειρήσεις για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ). Για να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα ελέγχων, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να συμπληρώσουν τη «Φόρμα αίτησης δωρεάν ελέγχου για COVID-19» εισερχόμενοι στην ψηφιακή πύλη του Δημοσίου gov.gr και συγκεκριμένα στη διεύθυνση https://ergasia.testing.gov.gr/ συμπληρώνοντας τον ΑΦΜ τους.

Μέσω της διασύνδεσης με το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» θα γίνεται επαλήθευση ότι πρόκειται για εργαζομένους σε επιχειρήσεις άνω των 20 υπαλλήλων και σε περίπτωση επιτυχούς επαλήθευσης του ΑΦΜ του εργαζομένου θα εμφανίζεται αυτόματα και ο ΑΦΜ του εργοδότη.

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα πεδία (όνομα, επώνυμο, αριθμός κινητού τηλεφώνου) και θα γίνεται επαλήθευση με αποστολή γραπτού μηνύματος στο κινητό τηλέφωνο του αιτούντος. Ο εργαζόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής του, προκειμένου να βρεθεί το κέντρο ελέγχου που τον εξυπηρετεί, και την ηλικία του και θα προχωρεί στην υποβολή του αιτήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή