Εφοδιασμός οχημάτων με LNG από ΕΛΙΝΟΙΛ και Blue Grid

Εφοδιασμός οχημάτων με LNG από ΕΛΙΝΟΙΛ και Blue Grid

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αγορά εφοδιασμού οχημάτων με LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) επεκτείνεται η ΕΛΙΝΟΙΛ στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού της σχεδιασμού για την ενεργειακή εξέλιξή της. Οπως ανακοίνωσε, προχώρησε στη σύσταση κοινής εταιρείας με την Blue Grid, την ελληνική εταιρεία που πρωταγωνιστεί στην αγορά του Downstream LNG στη ΝΑ Ευρώπη. 

Η νέα εταιρεία, BlueFuel, στην οποία οι δύο εταιρείες θα συμμετέχουν με ισόποσο ποσοστό, θα έχει ως στόχο την ανάπτυξη, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σημείων ανεφοδιασμού οχημάτων με υγροποιημένο φυσικό αέριο. Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η EΛΙΝΟΙΛ, θα προσφέρει το πλέον ανταγωνιστικό και πράσινο καύσιμο κίνησης στους Ελληνες οδηγούς και θα καταλάβει στρατηγικό μέρος αυτής της ραγδαία διεθνώς αναπτυσσόμενης αγοράς. 

Μέσω του κοινού αυτού εγχειρήματος, η BlueFuel θα συνδυάσει την τεχνογνωσία της Blue Grid στην προμήθεια και διανομή LNG με την εμπειρία, τη γεωγραφική παρουσία μέσω του δικτύου πρατηρίων «ελίν» και την οργανωτική ισχύ της ΕΛΙΝΟΙΛ, επιδιώκοντας να αποκτήσει ηγετική θέση στον ανεφοδιασμό οχημάτων με υγροποιημένο φυσικό αέριο σε πανελλαδικό επίπεδο. 

Η BlueFuel θα επικεντρωθεί κατά προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση βαρέων οχημάτων, κυρίως σε κομβικά σημεία της εγχώριας αγοράς. Με βάση τα σχέδια και τις σημερινές συνθήκες, εκτιμάται πως η BlueFuel θα είναι σε θέση να αρχίσει τους ανεφοδιασμούς με LNG εντός του πρώτου τριμήνου του 2022. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός πως από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας τους οι σταθμοί ανεφοδιασμού της BlueFuel, μέσα από το δίκτυο πρατηρίων «ελίν», θα προσφέρουν στους πελάτες τους πανελλήνια κάλυψη σε LNG. Με την είσοδό της στη νέα αγορά του LNG, η ΕΛΙΝΟΙΛ επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητά της να εξελιχθεί σε έναν ενεργειακό όμιλο που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες του καταναλωτή. 

Αντίστοιχα, η Blue Grid μέσω της εν λόγω σύμπραξης κάνει πράξη το στρατηγικό πλάνο της για την προμήθεια LNG σε ένα ακόμη ευρύτερο φάσμα πελατών πέραν αυτών της βιομηχανίας. Η Blue Grid ιδρύθηκε το 2017 και δραστηριοποιείται στην εμπορία LNG και καθαρών καυσίμων στις αγορές της Ελλάδας, της ΝΑ Ευρώπης και της ΝΑ Μεσογείου. Πρόκειται για την πρώτη εταιρεία με αποκλειστική στόχευση την τροφοδοσία καθαρών καυσίμων, και στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη αναπτύξει την πρώτη ολοκληρωμένη εφοδιαστική αλυσίδα LNG στην περιοχή. Προτεραιότητα για την εταιρεία αποτελούν οι κλάδοι της βιομηχανίας, της ναυτιλίας και των μεταφορών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή