Νέα πτώση κατά 20,06% της μετοχής της Πειραιώς

Νέα πτώση κατά 20,06% της μετοχής της Πειραιώς

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα υποχώρηση κατά 20,06% σημείωσε χθες η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, κατρακυλώντας στα 0,4280 ευρώ ενόψει της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου (AMK) του 1 δισ. ευρώ, την οποία έχει ανακοινώσει η διοίκηση της τράπεζας. 

Η επιχείρηση περιορισμού του dilution της θέσης των υφιστάμενων μετόχων συνεχίστηκε χθες με την ίδια ένταση καθώς οι επενδυτές «ξεφορτώνουν» τη μετοχή της τράπεζας, μένοντας «απαθείς στο δέλεαρ» της προνομιακής κατανομής στους υφιστάμενους μετόχους σε ποσοστό 10% –ενδεικτικά– μέσω δημόσιας πρότασης, που θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με τη δημόσια εγγραφή για τους νέους μετόχους. 

Η τιμή διάθεσης

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, η τιμή διάθεσης θα καθοριστεί από το βιβλίο προσφορών στην ιδιωτική τοποθέτηση στο εξωτερικό και θα είναι κοινή και για τα δύο σκέλη της ΑΜΚ, ήτοι την ιδιωτική τοποθέτηση στο εξωτερικό και τη δημόσια προσφορά στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα εγγράφονται υποχρεωτικά στην ανώτατη τιμή του εύρους. 

Η προνομιακή κατανομή σε υφιστάμενους μετόχους θα αφορά μόνο τη δημόσια προσφορά στην Ελλάδα, όχι την ιδιωτική τοποθέτηση στο εξωτερικό, συμπληρώνουν. Η δημόσια προσφορά στην Ελλάδα θα διακρίνεται σε δύο υποκατηγορίες, ήτοι μη ειδικούς επενδυτές και ειδικούς επενδυτές που είναι υφιστάμενοι μέτοχοι, με τη δυνατότητα μεταφοράς μετοχών μεταξύ των κατηγοριών σε περίπτωση αδιάθετων μετοχών κάποιας κατηγορίας.

Η προνομιακή κατανομή των υφιστάμενων μετόχων, που αναμένεται να αποφασιστεί από το Δ.Σ., θα ισχύει τόσο για τους μη ειδικούς όσο και για τους ειδικούς επενδυτές που θα συμμετάσχουν στη δημόσια πρόταση στην Ελλάδα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή