Συμφωνία για πλωτό φωτοβολταϊκό σε Ελλάδα και Κύπρο

Συμφωνία για πλωτό φωτοβολταϊκό σε Ελλάδα και Κύπρο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ocean Sun υπέγραψε συμφωνία με την MP Quantum Group για την ανάπτυξη πλωτής ηλιακής ενέργειας, που να βασίζεται στην ιδιόκτητη τεχνολογία της Ocean Sun στην Ελλάδα και την Κύπρο.

«Είναι χαρά μας που ξεκινάμε αυτή τη συνεργασία με μια από τις πιο φημισμένες επιχειρηματικές οικογένειες στην Ελλάδα. Η MP διαθέτει μια δυνατή ομάδα και ένα καλό σχέδιο για να αναπτύξει πλωτή ηλιακή ενέργεια στην περιοχή σε κλίμακα χρησιμότητας. Η οικογένεια Αλαφούζου έχει ένα εντυπωσιακό ιστορικό επιτυχημένων επιχειρήσεων και είναι τιμή μας που θα μας εκπροσωπούν, αναπτύσσοντας και υλοποιώντας τα  πλωτά φωτοβολταϊκά συστήματα της Ocean Sun», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρείας.

«Η πλωτή ηλικιακή ενέργεια είναι ένα άκρως συμβατό στοιχείο με τις αγορές ενέργειας σε Ελλάδα και Κύπρο, με καλή ακτινοβολία, υδατικούς πόρους και δέσμευση των αρχών να προωθήσουν τη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η Ocean Sun έχει μια κορυφαία λύση παγκοσμίως για την πλωτή ηλιακή ενέργεια με χαμηλό capex και υψηλή ισχύ. Επιπλέον, το αξιόπλοο του συστήματος επιτρέπει την ανάπτυξη κατά μήκος των εκτεταμένων ακτών και των νησιωτικών μας κοινοτήτων», αναφέρει ο Γιάννης Αλαφούζος, Πρόεδρος του MP Quantum Group.

Ως δυο χώρες που βρίσκονται στη νότια περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Ελλάδα και στην Κύπρο τα επίπεδα της ηλιακής ακτινοβολίας προσφέρουν τα εχέγγυα για ικανοποιητικές επιστροφές των επενδύσεων στην ηλιακή ενέργεια.

Επιπλέον το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα της Ελλάδας, έχει θέσει φιλόδοξους στόχους, αποσκοπώντας το 35% της ενέργειας έως το 2030 να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές και τη σταδιακή κατάργηση της παραγωγής ενέργειας με λιγνίτη έως το 2028. Σύμφωνα με τη HELAPCO, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που εκπροσωπεί τις μεγάλες ελληνικές φωτοβολταϊκές εταιρείες, αυτό συνεπάγεται μια κατά μέσο όρο εγκατεστημένη φωτοβολταϊκή χωρητικότητα της τάξεως των 400-500 μεγαβάτ (MW) ετησίως έως το 2030. Οι μεγάλες ακτογραμμές, τα νησιά και και τα αποθέματα νερού της ενδοχώρας, συνιστούν τον τέλειο συνδυασμό με την πλωτή ηλιακή ενέργεια.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή