Συμφωνία Ocean Sun – MP Quantum για ανάπτυξη πλωτών φωτοβολταϊκών

Συμφωνία Ocean Sun – MP Quantum για ανάπτυξη πλωτών φωτοβολταϊκών

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμφωνία με την εταιρεία MP Quantum υπέγραψε η νορβηγική Ocean Sun για την ανάπτυξη πλωτού φωτοβολταϊκού συστήματος που βασίζεται στην τεχνολογία της Ocean Sun σε Ελλάδα και Κύπρο.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εγκαινιάσουμε αυτή τη συνεργασία με μία από τις πλέον εγνωσμένης φήμης επιχειρηματικές οικογένειες στην Ελλάδα. Η MP Quantum διαθέτει μια ισχυρή ομάδα και ένα ισχυρό σχέδιο για την υλοποίηση μεγάλης κλίμακας πλωτών φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων στην περιοχή. 

Η οικογένεια Αλαφούζου έχει εντυπωσιακό ιστορικό σε επιτυχημένες επιχειρηματικές δραστηριότητες και αποτελεί τιμή μας να την έχουμε ως πρεσβευτή και εταίρο στην ανάπτυξη των πλωτών φωτοβολταϊκών της Ocean Sun», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Ocean Sun, Borge Bjorneklett.

«Η πλωτή ηλιακή ενέργεια συνάδει απόλυτα με τα δεδομένα των αγορών ενέργειας σε Ελλάδα και Κύπρο, την υψηλή ηλιακή ακτινοβολία, τα υδατικά αποθέματα και τη δέσμευση των δύο χωρών για μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η Ocean Sun διαθέτει την κορυφαία παγκοσμίως λύση πλωτών φωτοβολταϊκών, χαμηλών απαιτήσεων σε κεφαλαιουχικές δαπάνες και υψηλής ενεργειακής απόδοσης. 

Επιπροσθέτως, η αξιοπλοΐα του συστήματος επιτρέπει την ανάπτυξη κατά μήκος των ακτών μας και των νησιών μας», σημειώνει ο πρόεδρος της MP Quantum, Γιάννης Αλαφούζος.

Η Ελλάδα και η Κύπρος, που αποτελούν δύο από τις νοτιότερες χώρες της Ευρώπης, διαθέτουν εξαιρετική ηλιακή ακτινοβολία που τροφοδοτεί τις καλές αποδόσεις των επενδύσεων σε ηλιακή ενέργεια. 

Επιπλέον, το Εθνικό Σχέδιο της Ελλάδας για την Ενέργεια και το Κλίμα προβλέπει φιλόδοξους στόχους για παραγωγή του 35% της ενέργειας από ΑΠΕ έως το 2030 και απολιγνιτοποίηση μέχρι το 2028. Αυτό σηματοδοτεί την ανάγκη για εγκατεστημένη ισχύ 400 έως 500 μεγαβάτ σε ετήσια βάση έως το 2030, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Εταιρειών Φωτοβολταϊκών. Η άδεια χρήσης επιτρέπει στην MP Quantum να αναπτύξει πλωτά φωτοβολταϊκά χρησιμοποιώντας την τεχνολογία που έχει δημιουργήσει η Ocean Sun στην περιοχή και θέτει το συμβατικό πλαίσιο για τέτοιου είδους έργα. Επιδίωξη των δύο εταιρειών είναι η υλοποίηση μεγάλης κλίμακας πλωτών φωτοβολταϊκών, τόσο σε υδάτινα οικοσυστήματα της ενδοχώρας όσο και στην ανοιχτή θάλασσα. Σε πρώτη φάση οι δύο εταιρείες θα δημιουργήσουν ένα πιλοτικό σύστημα, για το οποίο οι άδειες θα αποκτηθούν μέσα στο 2021.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή