Οι ασφαλιστικές έδωσαν αποζημιώσεις 89 δισ. δολαρίων

Οι ασφαλιστικές έδωσαν αποζημιώσεις 89 δισ. δολαρίων

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υψηλές αποδείχθηκαν οι απαιτήσεις για αποζημιώσεις κατά το παρελθόν έτος από τους διεθνείς ασφαλιστικούς ομίλους, οι οποίοι κλήθηκαν να καταβάλουν 89 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα σχετικά ανέφερε στην τελευταία έκθεσή του ο κολοσσός της αντασφάλισης Swiss Re, ο οποίος εκτίμησε ότι το 2020 ήταν το πέμπτο πιο κοστοβόρο έτος στα χρονικά της δραστηριοποίησης του κλάδου, του οποίου αρχεία τηρούνται κατά την τελευταία 50ετία. Επιπλέον, ανέφερε ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών των δαπανών, που ήταν υψηλότερο από τον προηγούμενο ετήσιο μέσο όρο δεκαετίας, στα επίπεδα των 79 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προήλθε από φυσικές καταστροφές, συμπεριλαμβανομένων των τυφώνων «Λάουρα» και «Σάλι», καθώς και της καταιγίδας τύπου «ντερέτσο» στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εν τω μεταξύ, συνολικά οι ζημίες από φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές ανήλθαν σε 202 δισεκατομμύρια δολάρια την προηγούμενη χρονιά, ενώ είχαν φθάσει τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Μια σειρά από καταστροφές μικρού έως μεσαίου μεγέθους κλήθηκαν να διαχειριστούν οι ασφαλιστικοί όμιλοι, που αντασφαλίζονται στη Swiss Re, καθώς και οι πελάτες τους πέρυσι. Οι απώλειες που προκλήθηκαν συνδέονται με μικρότερης ή μεγαλύτερης σημασίας γεγονότα, τα οποία από το 1970 και εντεύθεν βαίνουν αυξανόμενα. Και μία από τις αιτίες που επηρεάζει τα συμβάντα αυτά είναι η αλλαγή στο παγκόσμιο κλίμα. Περισσότερο από 70% των ασφαλισμένων ζημιών, που απορρέουν από τις φυσικές καταστροφές, οφειλόταν σε δευτερεύοντες κινδύνους ή φαινόμενα, όπως χιόνι, ξηρασία και πλημμύρες, που συνήθως προκαλούν συγκριτικά μικρότερες απώλειες. «Πέρυσι, ο ασφαλιστικός κλάδος κατόρθωσε να αποφύγει τις σοβαρές ζημίες που προκαλούνται από την περίοδο των τυφώνων στον βόρειο Ατλαντικό, διότι τα εν λόγω φαινόμενα δεν σημειώθηκαν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές», δήλωσε, εν κατακλείδι, η Swiss Re. «Αυτό ήταν καθαρά θέμα τύχης και κανείς δεν αποκλείει ότι στο μέλλον οι τυφώνες θα χτυπήσουν και περιοχές όπου διαβιούν άνθρωποι του πλούτου. Και σίγουρα καθόλου τυχερές δεν στάθηκαν οι κοινότητες στην Κεντρική Αμερική, που βρέθηκαν στον δρόμο των τυφώνων το περασμένο έτος, αλλά οι οποίες χωρίς ασφάλιση δεν θα είχαν δυνατότητα αποζημίωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή