Πάτρα: Συμβολική διαμαρτυρία εμπόρων

Πάτρα: Συμβολική διαμαρτυρία εμπόρων

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας οι έμποροι της Πάτρας, με αφορμή την απόφαση για αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στην πόλη.

Ειδικότερα, όπως είχαν προαναγγείλει οι έμποροι της Πάτρας, άνοιξαν τα καταστήματά τους και τον φωτισμό, χωρίς όμως προσωπικό και χωρίς να εξυπηρετούν τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, αναμένεται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του εμπορικού συλλόγου, προκειμένου να λάβει αποφάσεις, μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, για καταβολή αυξημένης αποζημίωσης σε επιχειρήσεις των κλάδων στους οποίους εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα τον Απρίλιο.

Ν. Παπαθανάσης: Έκκληση για τήρηση των μέτρων

Έκκληση στους καταστηματάρχες σε Αχαΐα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη να τηρήσουν τους κανόνες απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, είπε ότι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί να υπάρξει ένας αστυνομικός δίπλα σε κάθε πολίτη».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι: «Καμία κυβέρνηση και κανένας υπουργός δεν θέλει να κρατά κλειστά τα καταστήματα. Υπάρχει μια επιτροπή επιστημόνων που έχει ένα μοντέλο το οποίο ακολουθεί. Την Τετάρτη έβγαλαν μια απόφαση και την Παρασκευή είδαν από τα κρούσματα, την τάση που υπήρχε και τις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ ότι δεν έπρεπε να λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε ορισμένες περιοχές».

«Σήμερα που λέει η επιτροπή πρέπει να μην ανοίξει σε αυτές τις περιοχές, γιατί το σύστημα δεν μπορεί να αντέξει την κατάσταση, τι πρέπει να κάνουμε; Πριν από μήνες, δεν υπήρχε εισήγηση της επιτροπής για το λιανεμπόριο στην Θεσσαλονίκη, πήρε απόφαση η Κυβέρνηση και πάλι μας κατέκριναν. Τώρα τι πρέπει να κάνουμε; Να μην ακούσουμε την Επιτροπή; Ουδέποτε η Κυβέρνηση έχει απορρίψει εισήγηση της Επιτροπής για κλείσιμο δραστηριοτήτων», προσέθεσε ο κ. Παπαθανάσης.

Λιανεμπόριο: Κλειστά καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα 

Σημειώνεται ότι τα καταστήματα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά κατόπιν εισήγησης της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, εξαιτίας της απότομης επιδείνωσης της επιδημιολογικής εικόνας. 

Όπως εξήγησε ο καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «τα βασικά σημεία που μας προβληματίζουν για τις συγκεκριμένες περιοχές είναι ένας συνδυασμός επιδημιολογικών προβλημάτων όπως ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των ενεργών κρουσμάτων. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι το RT δεν έχει φανεί να κάμπτεται με την λήψη των μέτρων μέχρι στιγμής σε αντίθεση με πόλεις παρόμοιου μεγέθους σε συνδυασμό με την χαμηλή ελαστικότητα που υπάρχουν στα νοσοκομεία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή