Στις 19 Απριλίου στο ταμπλό οι νέες μετοχές της Πειραιώς

Στις 19 Απριλίου στο ταμπλό οι νέες μετοχές της Πειραιώς

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τρίτη 13 Απριλίου ορίζεται η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των 831.059.164 υφιστάμενων κοινών μετοχών της Πειραιώς Financial Holdings στο Χρηματιστήριο. Από την επόμενη εργάσιμη, δηλαδή την Τετάρτη 14 Απριλίου παύει προσωρινά η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αντικατάστασή τους με βάση το reverse split, δηλαδή τη συνένωση 16,5 υφιστάμενων κοινών μετοχών σε 1 νέα μετοχή. Δικαιούχοι των νέων μετοχών που θα προκύψουν από το reverse split θα είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του συστήματος άυλων τίτλων ως κάτοχοι των νέων μετοχών κατά την Πέμπτη 15 Απριλίου. Η απόφαση έρχεται σε συνέχεια της έγκρισης από τη Γ.Σ. της αύξησης της ονομαστικής αξίας κάθε υφιστάμενης μετοχής της ρταιρείας από 6 σε 99 ευρώ, με ταυτόχρονη μείωση του συνολικού αριθμού των υφιστάμενων κοινών ονομαστικών μετοχών από 831.059.164 σε 50.367.223 νέες κοινές μετοχές, ονομαστικής αξίας 99 ευρώ μέσω του reverse split. Η έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χ.Α. με τη νέα ονομαστική αξία 1 ευρώ ανά νέα μετοχή, ορίζεται η Δευτέρα 19 Απριλίου. Από την ίδια ημερομηνία, το νέο σύνολο των μετοχών της εταιρείας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. θα ανέρχεται σε 50.367.223 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές ονομαστικής αξίας 1 ευρώ.

Για τη μεθεπόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται τελικά η υποβολή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέρουν οι πληροφορίες από την κυβέρνηση. Ετσι, πλησιάζει σχεδόν την εξάντληση της προθεσμίας που είναι η 30ή Απριλίου. Πολλή δουλειά, προτάσεις που γράφονται και ξαναγράφονται, υπολογισμοί στόχων και οροσήμων, περιβαλλοντικών και ψηφιακών αποτυπωμάτων, κρατικών ενισχύσεων κ.τ.λ. βρίσκονται πίσω από τις αναβολές αυτές. Πρόκειται, θυμίζουμε, για ένα κείμενο 2.000 σελίδων περίπου και η κυβέρνηση θέλει να δικαιώσει τα αρχικά καλά σχόλια. Στην πραγματικότητα, ούτε η Επιτροπή βιάζεται να παραλάβει το σχέδιο, γιατί ακόμη ασχολείται με την προετοιμασία άλλων χωρών, που βρίσκονται πιο πίσω από την Ελλάδα. Ετσι, η κυβέρνηση δεν είχε κανένα ιδιαίτερο λόγο να βιαστεί να υποβάλει το σχέδιο νωρίτερα, όπως σχεδίαζε αρχικά, αφού όλη η διαδικασία θα πάρει τον χρόνο της.

Η ΔΕΗ φτιάχνει τρία σχολεία στη Θεσσαλία

Την ανοικοδόμηση και ανακατασκευή 3 σχολείων που υπέστησαν καταστροφικές ζημιές μετά τον πρόσφατο σεισμό στη Θεσσαλία ανέλαβε η ΔΕΗ. Ανταποκρινόμενη στο αίτημα του δημάρχου Ελασσόνας Νικόλαου Γάτσα και του δημάρχου Τυρνάβου Ιωάννη Κόκουρα, η ΔΕΗ Α.Ε. προχώρησε στη χρηματοδότηση της μελέτης επισκευών και εκτέλεσης των κατασκευαστικών εργασιών του Δημοτικού Σχολείου Βλαχογιαννίου Ελασσόνας, καθώς και στη χρηματοδότηση της μελέτης – κατασκευής των δύο σχολικών μονάδων στην κοινότητα Δένδρων Τυρνάβου. Θέλουμε όλοι να βλέπουμε τα παιδιά να πηγαίνουν κανονικά και με ασφάλεια στα σχολεία τους», ανέφερε ο Γ. Στάσσης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ.

 Επαφές με 20 ξένα χαρτοφυλάκια  

Συνεχίζονται οι επαφές της Alpha Bank με ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια και την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της στρατηγικής της τράπεζας για την περαιτέρω μείωση των NPEs σε επίπεδα κάτω του 10%. Παράλληλα, αναλύθηκαν οι προοπτικές αύξησης της κερδοφορίας του ομίλου, η οποία και ενισχύεται σημαντικά μετά την ολοκλήρωση του Project Galaxy λόγω της μείωσης των ζημιών από προβλέψεις επισφαλών απαιτήσεων. Στην παρουσίαση συμμετείχαν διαχειριστές από 20 και πλέον ξένα μεγάλα χαρτοφυλάκια, όπως Robeco, Jo Hambro, Algebris , NN Investments, Moore Capital, State Street κ.ά. Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στη στρατηγική της τράπεζας να μειώσει περαιτέρω τα NPEs, διατηρώντας υψηλούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας χωρίς να χρειάζεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, καθώς και στο καινούργιο πλάνο μείωσης των NPEs που καταθέτει η Alpha Bank στις εποπτικές αρχές τέλος Απριλίου.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή