H Pimco πουλάει ξενοδοχεία σε νησιά

H Pimco πουλάει ξενοδοχεία σε νησιά

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πανδημία, που είχε ως αποτέλεσμα τη διόρθωση των αξιών στην τάξη του 20% έως 25% σε όλο το φάσμα του κλάδου, έχει ενεργοποιήσει και πάλι το διεθνές ενδιαφέρον των επενδυτών. Παράλληλα, τα ξένα funds που έχουν αγοράσει πακέτα μη εξυπηρετούμενων δανείων από τις ελληνικές τράπεζες, τα οποία περιλαμβάνουν ξενοδοχειακά ακίνητα, εμφανίζονται να επιταχύνουν τα σχέδια αξιοποίησής τους προκειμένου να εκμεταλλευτούν αυτή τη συγκυρία. Μεταξύ αυτών και η Pimco, η οποία από το 2019 και μετά έχει αποκτήσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ενός σημαντικού αριθμού ελληνικών ξενοδοχείων από τη Eurobank, κυρίως στα Δωδεκάνησα, που έχουν ως εξασφαλίσεις τα ακίνητα. Το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο μαζί με τον servicer του χαρτοφυλακίου του έχει κατά πληροφορίες ξεκινήσει παρουσιάσεις σε δυνητικά ενδιαφερόμενους επενδυτές για ξενοδοχεία που μπορεί να ελέγξει μέσω της κεφαλαιοποίησης των χρεών τους.

Την ίδια ώρα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την προκήρυξη διαγωνισμού για το ιστορικό συγκρότημα Out of the Blue Capsis Elite Resort στην Αγία Πελαγία της Κρήτης, το οποίο ετέθη υπό ειδική διαχείριση το περασμένο έτος και η σχετική συναλλαγή πρέπει να κλείσει εντός του 2021.
Για το εν λόγω ξενοδοχείο, που βαρύνεται με χρέη άνω των 100 εκατομμυρίων, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει τόσο ο όμιλος Ιβάν Σαββίδη και μεγάλος ελληνικός ξενοδοχειακός όμιλος με έντονη παρουσία στη Βόρεια Ελλάδα όσο και ξένα επενδυτικά κεφάλαια.

Στον νομό Ηρακλείου της Κρήτης ακόμη δύο μεγάλα ξενοδοχεία, πέντε και τεσσάρων αστέρων, τελούν σε ανεπίσημη διαδικασία αναζήτησης επενδυτή, με τίμημα που σύμφωνα με πηγές της αγοράς κινείται πέριξ των 80 εκατομμυρίων ευρώ και για τα δύο μαζί, με σκοπό να μειωθεί ο τραπεζικός δανεισμός της ιδιοκτήτριας εταιρείας. 

Για τις δύο αυτές μονάδες εκδηλώνεται επίσης ζωηρό αγοραστικό ενδιαφέρον από ελληνικούς και ξένους ομίλους, αλλά η διαδικασία εκτιμάται ότι θα χρειαστεί ακόμη χρόνο. 

Αντιθέτως, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η πώληση του ξενοδοχείου Lindian Village στη Ρόδο. Αγοραστής είναι ευρωπαϊκό επενδυτικό κεφάλαιο που αποκτά το ακίνητο, ενώ η πωλήτρια ξενοδοχειακή επιχείρηση θα συνεχίσει να το διαχειρίζεται και να το εκμεταλλεύεται. 

Το ίδιο επενδυτικό κεφάλαιο αναζητεί αντίστοιχες επενδυτικές ευκαιρίες και σε άλλες μονάδες της Ρόδου όπως και στην Κω, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή