Συνεργασία ΟΑΕΔ – Amazon για ψηφιακή κατάρτιση ανέργων

Συνεργασία ΟΑΕΔ – Amazon για ψηφιακή κατάρτιση ανέργων

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από κοινού δράσεις για την αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας αναμένεται να αναλάβουν ο ΟΑΕΔ και η Amazon, στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψε η διοίκηση του οργανισμού και η Amazon Web Services (AWS), παρουσία του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.  

Στο πλαίσιο της εθνικής συμμαχίας για τις ψηφιακές δεξιότητες και την απασχόληση, ΟΑΕΔ και Amazon θα αναλάβουν από κοινού δράσεις με έμφαση στον τομέα ανάπτυξης δεξιοτήτων σε τεχνολογίες υπολογιστικού νέφους (cloud services) και στόχο την επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας. Μέσω της νέας αυτής πρωτοβουλίας, ο ΟΑΕΔ διευρύνει το πεδίο συνεργασίας του με καινοτόμες εταιρείες τεχνολογίας (καθώς είχε προηγηθεί η συνεργασία με την Google) και σηματοδοτεί την αυξημένη έμφαση που δίνεται πλέον στις ψηφιακές δεξιότητες.

Εν τω μεταξύ, μια άλλη συνεργασία, αυτή με την Cisco Hellas που είχε υπογραφεί τον περασμένο Οκτώβριο, αρχίζει να υλοποιείται, καθώς χθες το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ ενέκρινε πρόγραμμα για την παροχή διαδικτυακής κατάρτισης σε 1.000 εγγεγραμμένους ανέργους ηλικίας 18 ετών και άνω, στη θεματική ενότητα «Εισαγωγή στην κυβερνοασφάλεια». Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν για τους ανέργους από την Cisco Hellas, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, με βασικό στόχο την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων τους. Θα διεξαχθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του Cisco Networking Academy. Το μάθημα σχεδιάστηκε για όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν τον τομέα της πληροφορικής με εξειδίκευση στην κυβερνοασφάλεια, τους παρέχει τις βασικές γνώσεις στο συγκεκριμένο θεματικό αντικείμενο, όπως βασικές αρχές ασφαλείας στο Διαδίκτυο, επαφή με διαφορετικούς τύπους κακόβουλου λογισμικού και επιθέσεων και με τους τρόπους προστασίας των οργανισμών από αυτές τις επιθέσεις αλλά και εξερεύνηση επιλογών σταδιοδρομίας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Οι ωφελούμενοι μέσω της συμμετοχής τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αποκτούν πρόσβαση στην κοινότητα του Cisco Networking Academy, όπου έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα σχετικά με το μάθημα, με σπουδαστές από άλλες χώρες.

Στους συμμετέχοντες θα απονεμηθεί πιστοποιητικό ολοκλήρωσης, μετά την παρακολούθηση του μαθήματος, την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας και την τελική εξέταση.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όσοι άνεργοι διαθέτουν ενεργό δελτίο ανεργίας, είναι απόφοιτοι τουλάχιστον δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και έχουν γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών Α΄ επιπέδου. Η επιλογή τους θα γίνει κατά προτεραιότητα υποβολής της αίτησης, εφόσον πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής, έως τη συμπλήρωση των 1.000 θέσεων, ενώ θα υπάρξουν και 500 επιλαχόντες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή