Χρηματιστήριο: Φινάλε με κέρδη, στις 910 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Χρηματιστήριο: Φινάλε με κέρδη, στις 910 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά μια συνεδρίαση με αρκετή μεταβλητότητα αλλά και πιέσεις, η επιστροφή των αγοραστών το τελευταίο δίωρο της συνεδρίασης έδωσε νέα ώθηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο έκλεισε στα θετικά και στις 910 μονάδες. Σημαντική στήριξη στον Γενικό Δείκτη δόθηκε από επιλεγμένα blue chips αλλά και από την πλειονότητα των τραπεζικών μετοχών, με τον τζίρο να κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Οι… απανωτές ψήφοι εμπιστοσύνης της S&P, η οποία ξεκίνησε με την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομία την προηγούμενη εβδομάδα και συνέχισε με τα θετικά σχόλια για τον αντίκτυπο του Ταμείου Ανάκαμψης στην αναπτυξιακή δυναμική της χώρας, καθώς και την αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών αυτή την εβδομάδα, προσέφεραν έναν πολύ θετικό καταλύτη στην εγχώρια αγορά και διατήρησαν το ενδιαφέρον των επενδυτών. Αυτό ενισχύθηκε και από την επιτυχή έκβαση της αύξησης κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά και την επίσης επιτυχή έκδοση ομολόγου της Eurobank, με την κινητικότητα στο επιχειρηματικό μέτωπο να προσφέρει ήδη από τον περασμένο μήνα σημαντική στήριξη στον Γενικό Δείκτη. Στα στατιστικά της χθεσινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,77% στις 910,37 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανήλθε στα 80,43 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,85% στις 2.208,74 μονάδες, στο +0,89% και στις 1.352,62 μονάδες έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,90% στις 605,33 μονάδες. Στο +3,56% έκλεισε η Alpha Bank, στο +1,15% η Eurobank, στο +0,92% η Εθνική και πτώση 9,26% κατέγραψε η Πειραιώς.

Η σημερινή είναι η τελευταία συνεδρίαση του μήνα για το Χ.Α. καθώς από αύριο ξεκινούν οι αργίες λόγω Πάσχα, με την επιστροφή στην «κανονικότητα» τον επόμενο μήνα, ο οποίος θεωρείται πολύ σημαντικός για την πορεία της αγοράς αφού ανοίγουν και πάλι εστίαση και τουρισμός, ενισχύοντας τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Ο Απρίλιος, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα αποτελέσει έναν ακόμη θετικό μήνα για το Χ.Α., με τον Γενικό Δείκτη να έχει καταγράψει κέρδη 5,2%, ενώ στο 12,7% διαμορφώνονται τα μέχρι τώρα μηνιαία κέρδη για τον τραπεζικό δείκτη. Από τις αρχές του έτους το Χ.Α. καταγράφει άνοδο 12,5%, έχοντας υπεραποδώσει έναντι των περισσότερων ευρωπαϊκών αγορών, αλλά και της Wall Street. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή