Δίμηνη παράταση επιδομάτων ανεργίας που λήγουν τον Απρίλιο

Δίμηνη παράταση επιδομάτων ανεργίας που λήγουν τον Απρίλιο

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και για τους δικαιούχους επιδομάτων ανεργίας που έληξαν ή λήγουν εντός του Απριλίου θα ισχύσει η παράταση καταβολής τους για δύο μήνες, σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού. Παράλληλα, ενεργοποιούνται δύο νέα προγράμματα για 5.900 ανέργους, με τις αιτήσεις να ξεκινούν άμεσα.

O πρώτος μήνας παράτασης ήδη άρχισε να πληρώνεται, ενώ ο δεύτερος μήνας παράτασης των επιδομάτων που έληξαν 11-31 Μαρτίου και η παράταση των επιδομάτων που έληξαν ή λήγουν εντός Απριλίου θα καταβληθούν εντός του Μαΐου. Η καταβολή της παράτασης της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων θα ολοκληρωθεί αυτόματα με κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Η μηνιαία παράταση αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

• Τακτική επιδότηση ανεργίας – έως 399,25 ευρώ μηνιαίως, προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος.
•  Βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων – 399,25 ευρώ μηνιαίως.
•  Επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας – 200 ευρώ μηνιαίως.

Χθες, Μ. Τετάρτη 28 Απριλίου 2021, ξεκίνησαν οι πληρωμές του πρώτου μήνα της παράτασης των επιδομάτων που έληξαν τον Μάρτιο και ο δεύτερος μήνας παράτασης των επιδομάτων που έληξαν 26-28 Φεβρουαρίου και 1-10 Μαρτίου, καθώς και η αναλογία δώρου Πάσχα. Ο δεύτερος μήνας παράτασης των επιδομάτων που έληξαν 11-31 Μαρτίου και η παράταση των επιδομάτων που έληξαν ή λήγουν εντός Απριλίου θα καταβληθούν εντός του Μαΐου. 
Εν τω μεταξύ, ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής για το βελτιωμένο πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας σε 3.000 ανέργους, συνολικού προϋπολογισμού 48 εκατ. ευρώ. Σκοπός του προγράμματος είναι να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους διέκοψαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα εντός της κρίσης, και συγκεκριμένα από το 2012 έως και τον Οκτώβριο του 2020, ώστε να δημιουργήσουν μια νέα επιχείρηση, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία και στις γυναίκες.   

Η επιχορήγηση διαρκεί 12 μήνες, με 3μηνη δέσμευση, και το ποσό επιχορήγησης κυμαίνεται από 12.000 ευρώ για ατομική επιχείρηση, έως 24.000 ευρώ για επιχείρηση με τρεις δικαιούχους εταίρους. Μετά την ολοκλήρωση της 3μηνης δέσμευσης, η διάρκεια μπορεί να επεκταθεί κατά 12 μήνες και το συνολικό ποσό της επιχορήγησης θα κυμανθεί από 20.000 έως 36.000 ευρώ, κατόπιν αίτησης.

Στις 10 Μαΐου ξεκινούν οι αιτήσεις ανέργων 18-29 ετών και για το νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας, με έμφαση στις γυναίκες. Ο στόχος της δράσης, διάρκειας 12 μηνών, είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 2.900 νέων ανέργων μέσω της δημιουργίας επιχειρήσεων, με το 60% των δικαιούχων να είναι άνεργες γυναίκες. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 και ώρα 15.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή