Χορηγήσεις δανείων σε πελάτες στην Ευρώπη ξεκινάει η Viva Wallet

Χορηγήσεις δανείων σε πελάτες στην Ευρώπη ξεκινάει η Viva Wallet

2' 12" χρόνος ανάγνωσης

Χρηματοδότηση ύψους 80 εκατ. δολαρίων από τρεις επενδυτές τεχνολογίας και fintech, την Tencent, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και την Breyer Capital, εξασφάλισε η Viva Wallet, η πανευρωπαϊκή neobank που παρέχει χρηματοοικονομικές και πιστωτικές υπηρεσίες πληρωμών προς επιχειρήσεις σε 23 ευρωπαϊκές χώρες. 

Η Viva Wallet θα αξιοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση για να επιταχύνει την ανάπτυξη της λειτουργίας «Tap on Phone» που αφορά πληρωμές σε καταστήματα. Η λειτουργία «Tap on Phone» μετατρέπει οποιαδήποτε Android συσκευή σε τερματικό, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να δέχονται ανέπαφες πληρωμές ή με PIN, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης ενός τερματικού. Για τις πληρωμές e-commerce η Viva Wallet λανσάρει επίσης το καινοτόμο «one-line-of-code-integration» Smart-Checkout, που προσαρμόζεται δυναμικά στην τοποθεσία και στις προτιμήσεις των πελατών και βελτιώνει σε μεγάλο βαθμό τα ποσοστά αγορών (conversions).

Σε συνδυασμό με τα προϊόντα πληρωμών η Viva Wallet ξεκινά τη χορήγηση δανείων για τους πελάτες της στην Ευρώπη. Τα προϊόντα πίστωσης και δανεισμού θα διατίθενται μέσω της Vivabank, που θα αξιοποιήσει τον δανεισμό SPV μέσω τρίτων διά της διαδικασίας τιτλοποίησης δανείων. Αυτό είναι μέρος της στρατηγικής πίσω από την εξαγορά της Praxia Bank την περασμένη χρονιά, που πλέον αποτελεί τη Vivabank. H Jefferies ανέλαβε τη διαδικασία χρηματοδότησης της Viva Wallet και το SPV funding.

Σε δηλώσεις του ο ιδρυτής και CEO της Viva Wallet Χάρης Καρώνης σημείωσε ότι «η τεχνογνωσία των επενδυτών και το δίκτυο συνεργατών τους θα επιταχύνουν το σχέδιο της Viva Wallet για την ενοποίηση του κατακερματισμένου συστήματος πληρωμών στην ευρωπαϊκή αγορά. Οι τεχνολογικές καινοτομίες που παρέχουμε στους Ευρωπαίους εμπόρους μας θα τους βοηθήσουν να προσφέρουν στους πελάτες τους μια εύκολη εμπειρία πληρωμών προσαρμοσμένη σε τοπικές παραμέτρους και προτιμήσεις και θα τους απεγκλωβίσει από την ανάγκη συνεχούς συντήρησης παλαιών τερματικών».

«Η Tencent ενστερνίζεται το όραμα της Viva Wallet να προσφέρει αξία στους πελάτες της μέσα από την καινοτομία. Ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε την επέκταση της Viva Wallet σε όλη την Ευρώπη», σημείωσε από την πλευρά της Tencent Investment η διευθύνουσα σύμβουλος Danying Ma, ενώ ο Jim Breyer της Breyer Capital εξέφρασε τη στήριξή του στα σχέδια της Viva Wallet να ενοποιήσει το ευρωπαϊκό οικοσύστημα πληρωμών σε 23 χώρες. «Η Viva Wallet είναι παράδειγμα προς μίμηση για τη fintech βιομηχανία και αναμένουμε να αναδιαμορφώσουμε τον κόσμο των πληρωμών στην Ευρώπη», ανέφερε.

Τέλος, η Andreea Moraru, επικεφαλής της EBRD στην Ελλάδα και στην Κύπρο, υπογράμμισε ότι «η ψηφιακή μετάλλαξη των επιχειρήσεων είναι στις πρώτες προτεραιότητες της EBRD και είμαστε πραγματικά υπερήφανοι να βοηθούμε εταιρείες όπως η Viva Wallet να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη δυναμική τους και να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους πελάτες τους σε όλη την Ευρώπη. Πιστεύουμε πως με τη δύναμη της τεχνολογίας οι επιχειρήσεις μπορούν να προωθήσουν την ενσωμάτωση, την ανθεκτικότητα και την ισχύ».