Ξεκινάει η πληρωμή των επιδομάτων ανεργίας που παρατάθηκαν

Ξεκινάει η πληρωμή των επιδομάτων ανεργίας που παρατάθηκαν

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου θα ξεκινήσει η καταβολή της μηνιαίας παράτασης των επιδομάτων ανεργίας που χορηγεί ο ΟΑΕΔ και τα οποία έληξαν κατά το διάστημα 1-10 Απριλίου. Συγκεκριμένα, η καταβολή της παράτασης της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων θα ολοκληρωθεί αυτόματα με κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια από την πλευρά τους και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα κέντρα προώθησης απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Η μηνιαία παράταση αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

  • Τακτική επιδότηση ανεργίας – έως 399,25 ευρώ μηνιαίως, προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος.
  • Βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων – 399,25 ευρώ μηνιαίως.
  • Επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας – 200 ευρώ μηνιαίως.

Η παράταση των επιδομάτων που έληξαν μετά τις 10 Απριλίου θα καταβληθεί σταδιακά μέχρι το τέλος Μαΐου. Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός τριών εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ. Δικαιούχοι είναι μόνον όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από παρατάσεις της ίδιας επιδότησης. Επιδοτούμενοι άνεργοι που άρχισαν να εργάζονται στο διάστημα της παράτασης, θα λάβουν ποσό αναλογικό με βάση τις ημέρες ανεργίας τους. Εν τω μεταξύ, χθες, ο ΟΑΕΔ προχώρησε στην παρουσίαση της νέας, τρίτης κατά σειράν σύμπραξης με μεγάλο πολυεθνικό όμιλο, μετά τις Google και Amazon, αυτόν της CISCO, που αφορά ένα νέο διαδικτυακό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης.

Δεύτερη παράταση προβλέπεται για επιπλέον τρεις μήνες και όσον αφορά την ισχύ των εγκριτικών αποφάσεων του προγράμματος «Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα», που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ. Πρόκειται για επιδόματα που εκδόθηκαν για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2020 και τον Νοέμβριο του 2020 έλαβαν την πρώτη παράταση. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, για την επανένταξη των δικαιούχων στο πρόγραμμα, απαιτείται η υποβολή εκ μέρους τους νέας αίτησης τον Μάιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή