Τουρισμός: «Μάχη» με Βρετανία, Ρωσία για άνοιγμα ταξιδιών

Τουρισμός: «Μάχη» με Βρετανία, Ρωσία για άνοιγμα ταξιδιών

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εργώδεις προσπάθειες προκειμένου να αρθούν οι περιορισμοί και τα αντικίνητρα, όπως η καραντίνα, για ταξίδια στην Ελλάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Ρωσία καταβάλλουν τα υπουργεία Τουρισμού και Εξωτερικών.

Εφόσον η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας συνεχιστεί και δεν υπάρξουν απρόοπτα ή απρόσμενες πολιτικές αποφάσεις από τις δύο αυτές χώρες, Ελληνες αξιωματούχοι εκτιμούν πως οι πτήσεις τσάρτερ από τη Ρωσία μπορούν να ξεκινήσουν στα τέλη Μαΐου, ενώ η άρση της καραντίνας για όσους επιστρέφουν από την Ελλάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο να γίνει σταδιακά μέχρι τα τέλη Ιουνίου. 

Οι σχετικές εκτιμήσεις έρχονται μετά τις επαφές που είχε στο Λονδίνο, χθες, ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης και στις οποίες έγιναν αναλυτικές παρουσιάσεις τόσο της εμβολιαστικής κάλυψης και της βελτιούμενης επιδημιολογικής εικόνας όσο και των πρωτοκόλλων ασφαλείας τα οποία εφαρμόζει η χώρα σε αεροδρόμια, μεταφορές, ξενοδοχεία, εστίαση, παραλίες κ.λπ.

Τουρισμός: «Μάχη» με Βρετανία, Ρωσία για άνοιγμα ταξιδιών-1
Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ.

Οπως εξηγεί ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στην «Κ», ήδη η ελληνική επιτροπή των ειδικών συζητάει με τους ομολόγους της στη Βρετανία, σε πολύ καλό κλίμα, μετά και τις τελευταίες επαφές που έγιναν χθες από τον ίδιο. Το αυτό ισχύει και για τη Ρωσία, όπου, μετά τον υπουργό Τουρισμού, το βάρος του έχει ρίξει και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος είχε τηλεδιάσκεψη με τον Ρώσο συμπρόεδρο της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας – Ρωσίας, υπουργό Μεταφορών Βιτάλι Σαβέλιεφ, κατά την οποία διατυπώθηκε η κοινή θέληση να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αμοιβαίας αναγνώρισης των πιστοποιητικών εμβολιασμού και να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία έναρξης πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Κύριο θέμα της τηλεδιάσκεψης ήταν η έναρξη της αεροπορικής σύνδεσης Ελλάδας – Ρωσίας, η οποία επείγει ενόψει του ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού στις 15 Μαΐου. Ο Μ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι το ενδιαφέρον για μετακίνηση Ρώσων πολιτών στη διάρκεια του καλοκαιριού προς ελληνικούς προορισμούς θεωρείται αυξημένο από τις αεροπορικές εταιρείες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή