Τα ποσά ενισχύσεων του αναπτυξιακού νόμου

Τα ποσά ενισχύσεων του αναπτυξιακού νόμου

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 285 εκατ. θα ανέλθει συνολικά το ποσό της φορολογικής απαλλαγής για επενδυτικά σχέδια δύο καθεστώτων του αναπτυξιακού νόμου το 2021, ενώ το συνολικό ποσό για την επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης και επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης θα ανέλθει σε 520 εκατ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, τα ποσά ενισχύσεων των επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται στα καθεστώτα «Γενική επιχειρηματικότητα» και «Επιχειρηματικότητα πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων» του αναπτυξιακού νόμου 4399/2016 διαμορφώνονται για το 2021 ως εξής:

• Το ποσό της φορολογικής απαλλαγής ορίζεται:

α) Για το καθεστώς της γενικής επιχειρηματικότητας στα 280 εκατ. 

β) Για το καθεστώς της επιχειρηματικότητας πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων στα 5 εκατ. 

• Το ποσό της επιχορήγησης, επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης ορίζεται:

α) Για το καθεστώς της γενικής επιχειρηματικότητας στα 120 εκατ. 

β) Για το καθεστώς της επιχειρηματικότητας πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων στα 400 εκατ.

Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης και των δύο καθεστώτων ενίσχυσης, ήτοι 520 εκατ., θα καλυφθεί μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή