Κέρδη για τους δείκτες Ευρώπης και ΗΠΑ

Κέρδη για τους δείκτες Ευρώπης και ΗΠΑ

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τη χθεσινή συνεδρίαση οι δείκτες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων μετά τις μαζικές πωλήσεις, οι οποίες θεωρούνται από τις χειρότερες της χρονιάς. Οι ευνοϊκές συνθήκες δημιουργήθηκαν χάρις στα δυναμικά οικονομικά αποτελέσματα εταιρειών και στις συζητήσεις για πιθανή συγχώνευση στον κλάδο των ημιαγωγών – έτσι οι επενδυτές παρέβλεψαν τις ανησυχίες τους για την επανεμφάνιση του πληθωρισμού. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 1,27%, ενώ στην προηγηθείσα συνεδρίαση της Τετάρτης είχε απώλειες της τάξεως του 1,5%. Ζωηρό αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και για τις μετοχές των ομίλων της υψηλής τεχνολογίας, όπως συνέβη αντιστοίχως και στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού. Στη Γουόλ Στριτ, ο εν λόγω κλάδος έδωσε τον τόνο για την ανοδική πορεία των δεικτών, ενώ θετικά λειτούργησε και το γεγονός ότι τα στοιχεία της ανεργίας για την περασμένη εβδομάδα έδειξαν μείωση του αριθμού όσων ζητούν επίδομα σε νέα χαμηλά επίπεδα για την περίοδο της πανδημίας.

Η αισιοδοξία για την οικονομική ανάκαμψη ανανεώθηκε. Οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 πριν από το κλείσιμο αργά χθες σημείωναν άνοδο της τάξεως του 0,47% και 0,86% αντιστοίχως. Ο δείκτης των ομίλων τεχνολογίας του Nasdaq 100 εκτινάχθηκε σε υψηλά δεκαπενθημέρου, με την αρωγή των Apple, Microsoft και Tesla. Εξίσου ανοδικά κινήθηκε και στον S&P 500 η υψηλή τεχνολογία, ενώ συνολικά από τους 11 κλάδους οι 10 είχαν κέρδη χθες.

Το ευρώ ως προς το δολάριο ανήλθε σε ποσοστό 0,4% στο 1,2219 δολάριο, ενώ τα κρυπτογραφημένα νομίσματα ενισχύθηκαν μετά τις ακραίες διακυμάνσεις του bitcoin την Τετάρτη. Το αργό Νέας Υόρκης υποχώρησε 0,4% στα 63 δολάρια το βαρέλι. Στη Γηραιά Ηπειρο η νορβηγική εταιρεία ημιαγωγών Nordic Semiconductor είδε την τιμή της μετοχής της να εκτινάσσεται 19%, επειδή ιταλική εφημερίδα ανέφερε ότι η γαλλοϊταλική ανταγωνίστριά της STMicroelectronics εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει προσφορά εξαγοράς της. «Βρισκόμαστε κοντά στην κορύφωση του κύκλου της πραγματικής οικονομίας και των δεικτών εμπιστοσύνης, οπότε θέλουν να στραφούμε σε ορισμένες αμυντικές μετοχές ως αντιστάθμισμα σε μία πιο ευμετάβλητη φάση της αγοράς», παρατηρεί η Μισέλ Μοργκάντι, προϊσταμένη στρατηγικής μετοχών της Generali Investments. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με 1%, με 1,7% ο DAX στη Φρανκφούρτη, με 1,29% ο CAC 40 στο Παρίσι, με 0,88% ο FTSE MIB στο Μιλάνο και με 0,59% ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή