ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η epay, παγκόσμιος συνεργάτης της Revolut

Η epay, παγκόσμιος συνεργάτης της Revolut

Τη συνεργασία της με τη Revolut για τις ψηφιακές υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας ανακοίνωσε η Euronet Worldwide, παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή υπηρεσιών πληρωμών. Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική συνεργασία για τη Euronet, σε συνέχεια της πρόσφατης ανακοίνωσης για την εξαγορά του Τομέα Αποδοχής Καρτών και Εκκαθάρισης Συναλλαγών της Τράπεζας Πειραιώς. 

Η νέα συνεργασία μεταξύ της Revolut και του παρόχου υπηρεσιών πληρωμών epay –επιχειρηματικού τομέα της Euronet Worldwide– θα καλύψει 36 χώρες μέσω της ενσωμάτωσης API στις τρεις βασικές κατηγορίες της Revolut (Consumer, Business και Junior). Ξεκινώντας τον Απρίλιο του 2021, η epay παρέχει στους πελάτες της Revolut σε όλες αυτές τις χώρες πρόσβαση σε πληθώρα γνωστού ψηφιακού περιεχομένου σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο σε κατηγορίες τροφίμων, ψυχαγωγίας, lifestyle, παιχνιδιών, υγείας και wellness, οικιακού γραφείου, όπως τα Twitch, Ikea, Nintendo και Spotify Premium. Εχοντας αυτή τη δυνατότητα, οι πελάτες της Revolut μπορούν να αγοράζουν, να κάνουν δώρο αλλά και να λαμβάνουν ανταμοιβές με δωροκάρτες και ψηφιακό περιεχόμενο εύκολα και απρόσκοπτα, χωρίς να χρειάζεται να βγουν εκτός της εφαρμογής Revolut. Η υπηρεσία λανσαρίστηκε τον Απρίλιο στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης, ενώ θα ακολουθήσουν άμεσα και άλλες χώρες και αγορές, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αυστραλία, καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξη της εφαρμογής Business, η οποία θα ξεκινήσει κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οπως ανακοίνωσε η Euronet, η συνεργασία θα επεκταθεί γρήγορα. Εκτός από τις 36 χώρες που έχουν προγραμματιστεί επί του παρόντος, οι υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας της epay θα αποτελούν μέρος της βασικής πρότασης της Revolut για κάθε άλλη διεθνή κυκλοφορία της Revolut στο μέλλον. Οι υπάρχουσες κατηγορίες θα επεκταθούν επίσης περαιτέρω. Για παράδειγμα, οι δημοφιλείς κατηγορίες του wellness, της ομορφιάς, της υγείας, του fitness και της μόδας βρίσκονται στο επίκεντρο και των δύο εταιρειών και εκτιμώνται ως βασικές κατηγορίες για μελλοντική ανάπτυξη.

Μέχρι τώρα δεν υπήρχε καμία fintech εφαρμογή με τη δυνατότητα πολλαπλών κατηγοριών όσον αφορά το marketplace, κάτι που καθιστά τη Revolut τον πρώτο fintech πάροχο παγκοσμίως που προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στους πελάτες της σε ευρεία κλίμακα.