Έφυγε από τη ζωή ο ευπατρίδης Κωνσταντίνος Π. Αγγελόπουλος

Έφυγε από τη ζωή ο ευπατρίδης Κωνσταντίνος Π. Αγγελόπουλος

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 76 ετών, ο Κωνσταντίνος Π. Αγγελόπουλος. Ο επιχειρηματίας αποτέλεσε σημαντικότατη προσωπικότητα του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου, κρατώντας επί σειράν ετών τα ηνία της ιστορικής Χαλυβουργικής και έχοντας αναπτύξει τα συμφέροντα της οικογένειάς του μέσω της Arcadia Shipmanagement και στην ποντοπόρο ναυτιλία. Τον διαδέχονται τα τέκνα του, Παναγιώτης και Γεώργιος Αγγελόπουλος.

Ο Κωνσταντίνος Π. Αγγελόπουλος, αδελφός του εφοπλιστή Θεόδωρου Π. Αγγελόπουλου, γεννήθηκε το 1945 στην Αθήνα. Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Σπουδών (ΑΣΟΕΕ). Απασχολήθηκε από μικρή ηλικία στην οικογενειακή επιχείρηση Χαλυβουργική Α.Ε., την οποία και ανέλαβε τελικά μετά τον πατέρα του, Παναγιώτη Αγγελόπουλο, το 1998. Στις αρχές της δεκαετίας 2000 προχώρησε σε ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 220 εκατ. ευρώ για την αναδιάρθρωση και ανάπτυξη της ιστορικής χαλυβουργίας, οι υψικάμινοι της οποίας έσβησαν τελικά κατά το δεύτερο μισό της προηγούμενης δεκαετίας. Από μικρή ηλικία ο Κ. Π. Αγγελόπουλος έπασχε από μια σπάνια μορφή αρθρίτιδας, ενώ τους τελευταίους μήνες νοσηλευόταν με μηχανική υποστήριξη στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, όπου και άφησε τελικά την τελευταία του πνοή.

Ο εκλιπών ήταν εγγονός του Θεόδωρου Αγγ. Αγγελόπουλου, πατριάρχη της νεότερης εποχής της οικογένειας και πρωτεργάτη, μαζί με τους τρεις γιους του, της δημιουργίας μιας από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας, της ιστορικής Χαλυβουργικής.

Ωστόσο, οι διακρίσεις της οικογένειας Αγγελοπούλου έχουν τις απαρχές τους πολύ νωρίτερα, πίσω στον 19ο αιώνα και συγκεκριμένα στον Πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε΄, κατά κόσμον Γεώργιο Αγγελόπουλο, που ξεκίνησε από τη Δημητσάνα και κατέληξε να μαρτυρήσει απαγχονισμένος το 1821 στην πύλη του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Πόλη. Ο πατέρας του εκλιπόντος Κωνσταντίνου, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ανακαίνισε το σπίτι του Πατριάρχη Γρηγορίου στη Δημητσάνα και ανέλαβε επί πατριαρχίας του Δημητρίου το μεγάλο έργο της αποκατάστασης του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη αλλά και την ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου στη Ζυρίχη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή