Think Silicon: σχεδιάζει στην Ελλάδα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης

Think Silicon: σχεδιάζει στην Ελλάδα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δικό της Design Center έκτασης 1.000 τ.μ., όπου θα σχεδιάζονται και επεξεργαστές γραφικών για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, τομέας που θα έχει υψηλή ζήτηση τα επόμενα χρόνια, εγκαινίασε χθες στη Μεταμόρφωση η ελληνική Think Silicon, η οποία εξαγοράστηκε πριν από έναν χρόνο από την αμερικανική Applied Materials. «Τα νέα γραφεία αποτελούν βασικό κεφάλαιο στην αναπτυξιακή στρατηγική μας και θέτει την Think Silicon ως ένα από τα βασικά design hub της Applied Materials στην Ευρώπη», ανέφερε στα εγκαίνια χθες o Γκάρι Ντίκερσον, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Applied Materials. «Είναι σημαντικό άλμα για το μέλλον της οικονομίας», επεσήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στα νέα γραφεία της Think Silicon.

Σε παρουσίαση που πραγματοποίησε η πατρινή Τhink Silicon μία ημέρα πριν από τα εγκαίνια, ο Κώστας Μάλλιος αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του Applied AI Group της Applied Materials, επεσήμανε πως «η Ελλάδα σχεδιάζει ένα από τα επόμενα chips τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δεν θα βγει από τη Σίλικον Βάλεϊ ή το Τόκιο αλλά από την Ελλάδα». Μάλιστα, η εταιρεία αξιοποιώντας της τεχνητή νοημοσύνη θα δώσει έμφαση στον τομέα της υπολογιστικής όρασης. Με αυτή την επένδυση, η Think Silicon θα επεκτείνει σταδιακά την ομάδα της φιλοδοξώντας έως το 2022 να τριπλασιάσει τον αριθμό των εργαζομένων της, ξεπερνώντας τα 50 άτομα. Παράλληλα, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η Applied Materials δημιουργεί και ένα ερευνητικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη όπου θα απασχολούνται έμμισθοι μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές και θα εργάζονται στον σχεδιασμό υλικού (hardware) και λογισμικού (software) για επιταχυντές μηχανικής μάθησης.  

Η Think Silicon μέσα σε έναν χρόνο έχει διπλασιάσει τα μεγέθη της, μετρώντας κοντά στους 30 εργαζομένους από περίπου 16 λίγο πριν από την εξαγορά της από την Applied Materials, εταιρεία εισηγμένη στον Nasdaq, με τζίρο 18 δισ. δολ. και κεφαλαιοποίηση που υπερβαίνει τα 126 δισ. δολ. «Φιλοδοξούμε να είναι το μεγαλύτερο Design Center της Αpplied Materials στην Ευρώπη, όσον αφορά τον σχεδιασμό των ημιαγωγών», ανέφερε o CEO και country president της Applied Materials στην Ελλάδα, Γεώργιος Σιδηρόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι η Think Silicon ιδρύθηκε το 2007 στην Πάτρα και δραστηριοποιείται στη σχεδίαση και υλοποίηση υψηλής απόδοσης 2D και 3D μονάδων επεξεργασίας γραφικών (Graphics Processors Units) και ελεγκτών οθόνης για την αναδυόμενη αγορά του Internet of Things, των φορετών συσκευών, των οικιακών συσκευών και οθονών βιομηχανικού αυτοματισμού. «Η τεχνολογία της Think Silicon έχει market fit. Αρχίζει η 4η Βιομηχανική Επανάσταση που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, με τη Think Silicon να είναι και σε αυτό πρωτοπόρος», ανέφερε ο κ. Μάλλιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή