Ο Παν. Δουφεξής διορίστηκε διοικητής στον ΕΦΚΑ

Ο Παν. Δουφεξής διορίστηκε διοικητής στον ΕΦΚΑ

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O οικονομολόγος Παναγιώτης Δουφεξής, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του e-ΕΦΚΑ και διευθυντής των γραφείων τόσο του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, όσο και του νυν, Κωστή Χατζηδάκη, αναλαμβάνει τα ηνία στη διοίκηση του ενιαίου ασφαλιστικού φορέα. Η απομάκρυνση του Χρήστου Χάλαρη, για όσους γνωρίζουν εκ των έσω τα της κοινωνικής ασφάλισης, δεν θεωρήθηκε «κεραυνός εν αιθρία», καθώς είναι γνωστά τα προβλήματα που υπήρχαν, τόσο στον τρόπο διοίκησης, όσο και στην αποτελεσματικότητα των δράσεων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι με την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, ο κ. Χατζηδάκης επέλεξε να θέσει στο πλευρό της διοίκησης του e-ΕΦΚΑ «ομάδα κρούσης» για την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, με επικεφαλής τον κ. Μιχάλη Κεφαλογιάννη. Μάλιστα, ένα από τα μέλη της ομάδας αυτής, ο αναπληρωτής διευθυντής του Εργαστηρίου Νομικής Πληροφορικής στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ Αλέξανδρος Βαρβέρης, αναλαμβάνει την κενή θέση του υποδιοικητή (ο πρώην υποδιοικητής Κ. Τσαγκαρόπουλος είχε τοποθετηθεί επικεφαλής του ΝΑΤ), υπεύθυνου για τον ψηφιακό και οργανωτικό μετασχηματισμό του e-ΕΦΚΑ.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, έπειτα από δύο χρόνια ως επικεφαλής του e-ΕΦΚΑ –και άλλα δύο παλαιότερα στην ΗΔΙΚΑ– ο κ. Χάλαρης «αποφάσισε, θεωρώντας ότι έχει ολοκληρωθεί ένας κύκλος, να διεκδικήσει άλλες σοβαρές θέσεις ευθύνης του δημόσιου τομέα».

Ο νέος διοικητής Παναγιώτης Δουφεξής έχει εργαστεί για πολλά χρόνια σε εταιρείες του χρηματοπιστωτικού κλάδου, ασφαλιστικές εταιρείες και εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων. Με την κοινωνική ασφάλιση ασχολείται από το 2007 και είχε συμμετοχή σε διάφορες θεσμικές παρεμβάσεις για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και θεωρείται άνθρωπος της εμπιστοσύνης του κ. Χατζηδάκη.

Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, ότι στη δήλωσή του για την αλλαγή σκυτάλης, ο υπουργός Εργασίας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Χάλαρη για τη συνεργασία, εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στις γνώσεις, στην αποφασιστικότητα και στις διοικητικές ικανότητες του νέου διοικητή, αλλά και στην επιστημονική και τεχνική κατάρτιση του νέου Α΄ υποδιοικητή Αλέξανδρου Βαρβέρη. Για να καταλήξει, πως σε συνεργασία με τους άλλους υποδιοικητές Λ. Κρητικό, Ν. Ατσαβέ και Ν. Παγώνη θα συμβάλουν στην προσπάθεια του e-ΕΦΚΑ «να εκσυγχρονιστεί και να γίνει περισσότερο φιλικός στους ασφαλισμένους», καθώς μεταξύ των προβλημάτων που χρεώνουν στον απελθόντα κ. Χάλαρη, εκτός από την καθυστέρηση στη διαδικασία έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων, είναι οι κακές σχέσεις με τους υπηρεσιακούς παράγοντες εντός του Ταμείου, αλλά και η κακή εικόνα του ΕΦΚΑ προς τους ασφαλισμένους, οι οποίοι ήταν αδύνατον να επικοινωνήσουν με το Ταμείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή