Στις 9 & 10 Ιουνίου 2021 το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δικηγόρων Νομικών Υπηρεσιών

Στις 9 & 10 Ιουνίου 2021 το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δικηγόρων Νομικών Υπηρεσιών

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Νομική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με την Association of Corporate Counsel Europe (ACCE) και υπό την αιγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) και της Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων, διοργανώνουν για 13η χρονιά το Πανελλήνιο Συνέδριο Δικηγόρων Νομικών Υπηρεσιών, στις 9 & 10 Ιουνίου 2021, διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας συνεδρίων της Νομικής Βιβλιοθήκης.

Τo φετινό Συνέδριο επικεντρώνεται στις προκλήσεις που η νομική υποστήριξη της επιχείρησης καλείται να αντιμετωπίσει στη μετά-Covid εποχή, μια εποχή που χαρακτηρίζεται ως ”Brave New World” γιατί απαιτεί από τους πρωταγωνιστές της γενναιότητα και τόλμη για να μπορέσουν αφενός να διαχειριστούν τα αναρίθμητα προβλήματα που η πανδημία προκάλεσε αφετέρου να προτείνουν εκείνες τις αλλαγές που θα διασφαλίσουν όχι μόνον τη συνέχεια της επιχείρησης αλλά και την ανάπτυξή της στη μετά-covid εποχή.

Οι νομικοί σύμβουλοι των επιχειρήσεων καλούνται, τώρα περισσότερο από ποτέ, να ενεργήσουν ταυτόχρονα υπό τους πολλαπλούς ρόλους που η θέση τους στην επιχείρηση ενέχει, υπό συνθήκες αυξημένης μάλιστα πίεσης που η πανδημία δημιούργησε.
Μοιάζει δύσκολο; Είναι! Η εμπειρία των εισηγητών του Συνεδρίου όμως και ο γόνιμος διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων θα συμβάλει και φέτος στην αποσαφήνιση και ιεράρχηση των προκλήσεων και στην ανάδειξη νέων τρόπων και δοκιμασμένων λύσεων που θα βοηθήσουν τους νομικούς συμβούλους των επιχειρήσεων να «βάλουν τάξη» στο αβέβαιο παρόν και να συνδράμουν τις επιχειρήσεις τους να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες του πολλά υποσχόμενου μέλλοντος.

Θέματα όπως: η ψηφιακή κατάρτιση των εμπορικών συμβάσεων, οι νομικές συνέπειες των περιοριστικών μέτρων στις δραστηριότητες των επιχειρήσεων, τα θέματα συμβάσεων πώλησης από απόσταση, τα ζητήματα της εξ αποστάσεως και της ασύγχρονης εργασίας, τα όρια του διευθυντικού δικαιώματος εν καιρώ πανδημίας και η αντανάκλασή τους στις εργασιακές σχέσεις, εταιρική διακυβέρνηση από απόσταση, καταπολέμηση της διαφθοράς και εταιρική συμμόρφωση, η επίδραση της πανδημίας στο ζήτημα της φορολογικής κατοικίας φυσικών και νομικών προσώπων, ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Δικαιοσύνης και της άσκησης του νομικού επαγγέλματος, οι προκλήσεις στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και οι βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης του ψηφιακού ρίσκου στις επιχειρήσεις, θέματα εμπιστευτικότητας και προσωπικά δεδομένα, η σημασία της σωστής επιλογής εξωτερικών νομικών συμβούλων, οι νέες διαστάσεις του inhouse counseling και τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου νομικού συμβούλου, η ανάγκη της διά βίου εκπαίδευσης και επαγγελματικής εξέλιξης, το well being του νομικού συμβούλου είναι μεταξύ των θεμάτων που θα εξετασθούν στο Συνέδριο.

Η μετά-covid εποχή είναι πράγματι ένας νέος κόσμος. ‘Ενας νέος κόσμος για … γενναίους!

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επισκεφθείτε τη σελίδα του συνεδρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή