H Deutsche Bank διατηρεί την επιλογή της τηλεργασίας

H Deutsche Bank διατηρεί την επιλογή της τηλεργασίας

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν το σύνθημα για τους εργαζομένους στις μέρες μας είναι «επιστροφή με βήμα ταχύ στο γραφείο», δεν φαίνεται πως βρίσκει πάντα ευήκοα αυτιά. Οπως δείχνουν τα πράγματα, πολλοί άνθρωποι, αν και η ανεργία είναι υψηλή, προτιμούν να παραιτηθούν των καθηκόντων τους παρά να επανέλθουν στον εργασιακό χώρο, φοβούμενοι για την υγεία τους. Aπαντώντας στο δίλημμα «σπίτι ή γραφείο», ο γερμανικός κολοσσός της Deutsche Bank προτείνει ένα υβριδικό μοντέλο, συνδυάζοντας και τις δύο εναλλακτικές. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, αφ’ ης στιγμής υπάρξει η δυνατότητα να επανέλθουν στον χώρο εργασίας οι υπάλληλοί της, θα τους επιτρέψει να μοιράσουν τις ώρες εργασίας μεταξύ οικίας και γραφείου. Τα σχετικά αναφέρονται σε υπόμνημα του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας, Κρίστιαν Ζέβινγκ, και του διευθυντή ανθρώπινου δυναμικού, Μίκαλε Ιλγκνερ, το οποίο περιήλθε σε γνώση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Βloomberg.

H διοίκηση κάθε ξεχωριστού τμήματος της Deutsche Bank θα δώσει τις ακριβείς πληροφορίες εν ευθέτω χρόνω στις επιμέρους διευθύνσεις, ώστε να καταστεί δυνατή η εφαρμογή της πολιτική αυτής. Αλλωστε, ήδη από τον Απρίλιο ο γενικός οικονομικός διευθυντής του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, Τζέιμς φον Μόλτκε, είχε επισημάνει ότι υπάρχει λογική στο να εργάζονται εξ αποστάσεως οι άνθρωποι και να καλύπτουν το 40% με 60% των ωρών. «Χρειάζεται να βρούμε τη χρυσή τομή, ώστε να είμαστε μαζί όλοι και αποδοτικότεροι και επαρκέστεροι», αναφερόταν στο υπόμνημα. «Για να υποστηρίξουμε τους νέους τρόπους εργασίας, θα πρέπει να προβούμε σε στοχευμένες επενδύσεις σε ακίνητα, καθώς και να αναβαθμίσουμε την ψηφιακή υποδομή μας, διευκολύνοντας τη συνεργασία». Τέλος, αξίζει να επισημανθεί πως η προσέγγιση διαφοροποιείται μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής: τράπεζες όπως οι HSBC και UBS Group μειώνουν τους γραφειακούς χώρους, αναγνωρίζοντας την επιθυμία των υπαλλήλων τους για περισσότερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων, αφότου ξέσπασε η πανδημία. Στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, ο επικεφαλής της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs χαρακτήρισε την τηλεργασία «απόκλιση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή