Η Eurobank στη «μάχη» για την αντιμετώπιση του δημογραφικού

Η Eurobank στη «μάχη» για την αντιμετώπιση του δημογραφικού

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα διευρυμένο πλέγμα δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης 5 πυλώνων περιλαμβάνει η πρωτοβουλία της Eurobank για το δημογραφικό, που παρουσιάστηκε χθες σε ειδική εκδήλωση την οποία τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Το δημογραφικό ζήτημα αποτελεί την μείζονα πρόκληση για την Ελλάδα σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, υπογράμμισε κηρύσσοντας την έναρξη της εκδήλωσης ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας και η λύση δεν μπορεί παρά να έρθει και μέσα από τη στήριξη της οικογένειας. Η πρωτοβουλία της Eurobank αρθρώνεται γύρω από πέντε άξονες.

Πρώτον, ενέργειες κοινωνικής ευθύνης. Στο πλαίσιο αυτό, η τράπεζα συνεργάζεται με φορείς υψηλού κύρους που αναπτύσσουν σχετική δράση, όπως η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και η φιλανθρωπική της οργάνωση «Αποστολή», η Be-Live, που βοηθά ζευγάρια να γίνουν γονείς με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, και η ΜΚΟ «Μαζί Για Το Παιδί», που δραστηριοποιείται στον χώρο της ψυχολογικής στήριξης. 

Δεύτερον, συγκεκριμένες δράσεις σχετικές με τη βασική δραστηριότητα της τράπεζας, δηλαδή τη συνεργασία με τους πελάτες της και την κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό έχουν σχεδιαστεί μία σειρά από τραπεζικά και ασφαλιστικά προϊόντα που ανταποκρίνονται, πρωτίστως με κοινωνική στόχευση και όχι ως επιχειρηματική προτεραιότητα ή λογική, στις ανάγκες των νέων τη στιγμή που αποφασίζουν να κάνουν παιδιά. 

Τρίτον, η επιστημονική προεργασία για μια νέα πολιτική για το δημογραφικό. Για τον σκοπό αυτό η Eurobank θα χρηματοδοτήσει την εκπόνηση μιας «λευκής βίβλου» για το δημογραφικό, με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, με όλες τις ενδεδειγμένες πολιτικές, ως έναν οδικό χάρτη για τη διαμόρφωση εθνικής πολιτικής.

Τέταρτον, η δημιουργία ενός δικτύου επιχειρήσεων με παρόμοιες ανησυχίες με στόχο μέσα από την ανταλλαγή εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών να ενισχυθεί το πλαίσιο στήριξης των νέων, ώστε να αποκτήσουν ή να μεγαλώσουν την οικογένειά τους.

Πέμπτος άξονας είναι ένα εκτεταμένο και πολύπλευρο πρόγραμμα στήριξης των εργαζομένων του ομίλου, των νέων υπαλλήλων μας που ξεκινούν ή βρίσκονται σε φάση διεύρυνσης της οικογένειάς τους. 

Οι δράσεις της πρωτοβουλίας περιλαμβάνουν και τη στήριξη οικογενειών που ζουν σε ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα αφορούν γεωγραφικές περιοχές από τον ακριτικό Εβρο, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και φθάνουν έως και το Καστελλόριζο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή