Η AMC του Αρον ανεβαίνει με ποπ κορν και tweets

Η AMC του Αρον ανεβαίνει με ποπ κορν και tweets

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι κάνει ο Ανταμ Αρον, επικεφαλής της εταιρείας με τις κινηματογραφικές αίθουσες AMC Entertainment Holdings; Προσφέρει δωρεάν ποπ κορν στους μετόχους της. Ακολουθεί τους λογαριασμούς στο κοινωνικό δίκτυο Twitter πλέον των 500 αφοσιωμένων θιασωτών της εταιρείας και μετόχων. 

Επαναπροωθεί στο εν λόγω μέσο ένα βίντεο με κάτι που μοιάζει με αεροπλάνο με πανό αναρτημένο και το σύνθημα που χρησιμοποιήθηκε για να παρακινήσει ενδιαφερόμενους να αγοράσουν τη μετοχή της και είναι «Η AMC στο φεγγάρι». Καλώς ήλθατε στον κόσμο του Ανταμ Αρον, λοιπόν, ο οποίος από τις αρχές της χρονιάς ανέλαβε να δώσει νέα μορφή στη διοίκηση μιας εταιρείας που βρισκόταν στο χείλος της χρεοκοπίας. Σε μια εποχή κατά την οποία πολλοί στους επενδυτικούς κύκλους της Γουόλ Στριτ υποστηρίζουν ότι η AMC είναι υπερεκτιμημένη και πως είναι απόλυτη ανάγκη να επιταχύνει την οικονομική της ανάκαμψη από την πανδημία του κορωνοϊού, ώστε να δύναται να αιτιολογήσει την τιμή της μετοχής της, ο Αντα Αρον, στα 66 του χρόνια, προτιμά στα στηρίζεται στη δύναμη των μεμονωμένων επενδυτών για να διακρατήσουν μετοχές της εταιρείας του – πρόκειται για τις λεγόμενες meme stock, δηλαδή μετοχές εταιρείας, που για μία δεδομένη περίοδο έχει περισσότερα χρήματα που εισρέουν παρά που εκρέουν από αυτήν.

«Προσέξτε τους αμφισβητίες, η AMC πρόκειται να παίξει ξανά επίθεση. Ελάτε», έγραψε σε ένα tweet ο κ. Αρον την πρώτη ημέρα του Ιουνίου, προκαλώντας κύμα ενθουσιασμού. Η τιμή της μετοχής της εταιρείας του από την αρχή του έτους έχει εμφανίσει θεαματική εκτίναξη σχεδόν κατά 3.000%, ενώ στα μέσα της εβδομάδας περίπου διπλασιάστηκε και έκλεισε στα 62,55 δολάρια, δηλαδή πολύ παραπάνω από τον μέσον όρο της τιμής-στόχου των 5,11 δολαρίων, όπως τον είχαν διατυπώσει οι αναλυτές της Γουόλ Στριτ και σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv. Η AMC αποτιμάται τώρα στα 28,2 δισ. δολάρια, με βάση την τιμή κλεισίματος της Τετάρτης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ανταμ Αρον ανέλαβε τα πηδάλιο της εταιρείας το 2016, μεταπηδώντας εκεί από τη διοίκηση της ομάδας μπάσκετ  Φιλαδέλφεια 76s. Συγκαταλέγεται δε σε έναν ολοένα και αυξανόμενο αριθμό στελεχών των εισηγμένων στο αμερικανικό χρηματιστήριο εταιρειών, οι οποίοι φαίνεται να κάνουν περισσότερα για να προσελκύσουν τους πολυπληθείς μικροεπενδυτές παρά τους θεσμικούς. Στη χορεία των στελεχών ανήκουν και ο Ελον Μασκ της Tesla και ο επόμενος πρόεδρος της GameStop, Ράιαν Κόεν. «Αυτοί οι μεμονωμένοι επενδυτές είναι πολύ πιθανόν να κατέχουν την πλειοψηφία των μετοχών μας», δήλωσε ο Ανταμ Αρον, όταν ανακοίνωσε τα κέρδη της εταιρείας του τον Μάιο. «Δηλαδή κατέχουν την AMC, οπότε δουλεύουμε και δουλεύω γι’ αυτούς».

Δεν παύει, όμως, ορισμένοι αναλυτές να δυσπιστούν ως προς το πόσο όλο αυτό το θέαμα θα ενισχύσει την τιμή της μετοχής της AMC μακροπρόθεσμα. Εν τω μεταξύ, ανάμεσα στους είκοσι μεγαλύτερους μετόχους της δεν συγκαταλέγονται όμιλοι διαχείρισης κεφαλαίων, σύμφωνα με τα δεδομένα της Refinitiv, οπότε μία οποιαδήποτε αλλαγή στις τάσεις των μικροεπενδυτών μπορεί να τους απομακρύνει από την AMC και η μετοχή της να καταβυθιστεί. «Οι ορδές των χρηστών του Twitter αγαπούν τον Ανταμ Αρον, καθώς παίζει με τους όρους τους και αυτό λειτουργεί», δηλώνει, τέλος, ο Ερικ Χάντλερ, αναλυτής της MKM Partners, ο οποίος αμφισβήτησε τη στρατηγική της AMC για την έκδοση νέων μετοχών με στόχο την άντληση κεφαλαίων. «Το ενδεδειγμένο θα ήταν να βελτιώσει τον ισολογισμό της και να προσδώσει σταθερότητα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή