Νέο ξενοδοχείο στην Κέρκυρα από τη York Capital

Νέο ξενοδοχείο στην Κέρκυρα από τη York Capital

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά την αβεβαιότητα που εξακολουθούν να επιβάλλουν στα διεθνή ταξίδια οι ανά τον κόσμο περιορισμοί στις μετακινήσεις εξαιτίας της πανδημίας, αυτή την Τρίτη 15 Ιουνίου ανοίγει στην Κέρκυρα ένα νέο ξενοδοχείο, το Angsana Corfu Resort & Spa. Πρόκειται για επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ από τη Cedar Capital Partners, η οποία ελέγχεται από την αμερικανική York Capital Management, και την ελληνικών συμφερόντων Raven International.

Η επένδυση σηματοδοτεί αφενός την ενεργοποίηση της York Capital σε έναν ακόμα κλάδο στην Ελλάδα, μετά την ενέργεια και τη ναυτιλία και αφετέρου το πρώτο ξενοδοχείο στην Ευρώπη διαχείρισης του κορυφαίου ανεξάρτητου ομίλου στον τομέα της φιλοξενίας παγκοσμίως, της Banyan Tree Holdings, μέσω του σήματος Angsana.

Το ποσό των 100 εκατομμυρίων της επένδυσης αφορά τόσο το τίμημα απόκτησης του συγκροτήματος και την ανάληψη των χρηματοδοτικών του υποχρεώσεων προς την Εθνική Τράπεζα όσο και το κόστος της εκτεταμένης ανακαίνισης του ξενοδοχείου. Η Cedar της York Capital ελέγχει το 51% του σχήματος, ενώ το 49% διακρατά η Raven International και οι νομικοί τους σύμβουλοι που έβγαλαν εις πέρας αυτό το σύνθετο επιχειρηματικό εγχείρημα, ο Νικόλας Παπαπολίτης και ο Σταύρος Παπασταύρου αντίστοιχα.

Το Angsana Corfu Resort & Spa βρίσκεται σε μια μοναδική τοποθεσία στις Μπενίτσες, σε απόσταση 11 χλμ. νότια από την πόλη της Κέρκυρας, σε μια έκταση 210 στρεμμάτων. Αποτελείται από 159 δωμάτια και σουίτες, καθώς και 37 αυτόνομες βίλες με πισίνα και θέα στη θάλασσα, χτισμένες αμφιθεατρικά στον λόφο. Στις εγκαταστάσεις του συμπεριλαμβάνονται επίσης 10 εστιατόρια και lounge bars, εσωτερική πισίνα και εξωτερική infinity pool, ιδιωτική παραλία, Spa Angsana με 11 δωμάτια θεραπείας, γυμναστήριο Art Gallery, καθώς και συνεδριακός χώρος με χωρητικότητα 200 ατόμων και δύο ακόμα αίθουσες συναντήσεων.

Η Cedar Capital Partners, συμφερόντων York Capital, που ελέγχει την Banyan Tree Holdings ιδρύθηκε το 2004 και έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις άνω των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα στελέχη της έχουν εργαστεί σχεδόν σε όλες τις μεγάλες ξενοδοχειακές αγορές στον κόσμο και είναι επαγγελματίες του κλάδου με υπόβαθρο σε εξαγορές, χρηματοδότηση, ανάπτυξη και λειτουργία ξενοδοχειακών συγκροτημάτων.

Η Banyan Tree το 2016 προχώρησε σε συνεργασία με την Accor την ανάπτυξη και διαχείριση των ξενοδοχείων με επωνυμία Banyan Tree ανά τον κόσμο, όπως και την πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο κρατήσεων και πωλήσεων της Accor . Το χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων, resorts, spas, galleries, γηπέδων γκολφ και residences της Banyan περιλαμβάνει τα σήματα Banyan Tree, Angsana, Cassia, Dhawa και Laguna και ο όμιλος αναπτύσσεται σήμερα περαιτέρω με 46 νέα ξενοδοχεία και resorts υπό σχεδιασμό ή κατασκευή, τα οποία έρχονται να προστεθούν στα 47 ξενοδοχεία σε 24 χώρες που λειτουργούν ήδη από τις 30 Ιουνίου του 2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή