ΣΕΕΝ: Ανεξέλεγκτες αυθαιρεσίες δημιουργούν προβλήματα σε δρομολόγια πλοίων

ΣΕΕΝ: Ανεξέλεγκτες αυθαιρεσίες δημιουργούν προβλήματα σε δρομολόγια πλοίων

Ο ΣΕΕΝ καταγγέλλει «ανεξέλεγκτες αυθαιρεσίες» οι οποίες δημιουργούν προβλήματα στην εκτέλεση δρομολογίων εν μέσω τουριστικής περιόδου και ζητεί τη λήψη μέτρων επιτήρησης των λιμανιών

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σήμερα 16 Ιουνίου, με πρωτοβουλία των ναυτεργατικών σωματείων, άτομα τα οποία δεν είναι ναυτικοί ή επιβάτες συγκεντρώθηκαν στους προβλήτες και τους καταπέλτες των ακτοπλοϊκών πλοίων, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια από Πειραιά και Ραφήνα», αναφέρει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), σε επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και του Λιμενικού Σώματος.

Ο ΣΕΕΝ σημειώνει ότι η απεργία που κηρύχθηκε από τα ναυτεργατικά Σωματεία για τις 16 Ιουνίου κρίθηκε παράνομη και τα πληρώματα των πλοίων δεν απεργούσαν, κάτι που όπως συμπληρώνει, αποδεικνύεται από την κανονική εκτέλεση όλων των δρομολογίων από λιμάνια στα οποία δεν υπήρξε παρακώλυση των συγκοινωνιών.

«Η τήρηση της τάξης για την οποία είναι επιφορτισμένο το Λιμενικό Σώμα υπήρξε ανύπαρκτη και από ό,τι γνωρίζουμε δεν υπήρξαν και οι σχετικές εντολές» τονίζει ο ΣΕΕΝ, παραθέτοντας ημερομηνίες με φαινόμενα παρακώλυσης συγκοινωνιών, με τις εξαγγελθείσες απεργίες να έχουν κηρυχθεί παράνομες.

Επισημαίνει, δε, ότι «η κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί είναι εξαιρετικά επικίνδυνη καθώς οποιοδήποτε σωματείο ή ακόμη και ομάδα ατόμων μπορούν χωρίς κανένα έλεγχο να παρενοχλήσουν τις αναχωρήσεις των πλοίων».

Ο ΣΕΕΝ καταγγέλλει «ανεξέλεγκτες αυθαιρεσίες» οι οποίες δημιουργούν προβλήματα στην εκτέλεση δρομολογίων εν μέσω τουριστικής περιόδου και ζητεί τη λήψη μέτρων επιτήρησης των λιμανιών, για να αποτραπούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

Δείτε εδώ ολόκληρη την επιστολή του ΣΕΕΝ.

Τελευταίες ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Επιστολή ΣΕΕΝ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή