Στην αντεπίθεση περνάει η Greenhill για την «Ελλάκτωρ»

Στην αντεπίθεση περνάει η Greenhill για την «Ελλάκτωρ»

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αντεπίθεση περνά η Greenhill Investments, συμφερόντων των κ. Δ. Μπάκου και Γ. Καϋμενάκη, μετά τον πρόσφατο αποκλεισμό της από την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της «Ελλάκτωρ». Σύμφωνα με εκπροσώπους της, η εταιρεία πρόκειται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ενώ σημειώνουν ότι «είναι εύλογο να αναμένεται η επέμβαση και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, που έχει αρμοδιότητα και ευθύνες για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την πιστή τήρηση των κανόνων σε όλες τις εισηγμένες εταιρείες».

Η εταιρεία κάνει λόγο για προσπάθεια παραπληροφόρησης και στρέβλωσης των πραγματικών περιστατικών και παράλληλα έδωσε στη δημοσιότητα το έγγραφο που είχε στείλει η Aeolus Investors, κάτοχος των δικαιωμάτων ψήφου των μετοχών που αντιπροσωπεύουν το 25,5% της «Ελλάκτωρ».

Βάσει αυτού, η Aeolus παραχωρεί τα εν λόγω δικαιώματα ψήφου που διαθέτει στην Greenhill Investments. Επίσης τονίζεται ότι, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης, εστάλησαν δύο ηλεκτρονικά μηνύματα από την Aeolus, όπου επαναλαμβανόταν η παροχή της εξουσιοδότησης στην Greenhill προκειμένου να ψηφίσει στη γενική συνέλευση. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, «μετά από απαίτηση του προεδρείου της συνέλευσης αγνοήθηκαν».

Σε σχετική απάντηση που έδωσαν χθες κύκλοι της διοίκησης της «Ελλάκτωρ» αναφέρεται ότι από τις σχετικές επιστολές «προκύπτει σαφώς η δήλωση της Aeolus πως το δικαίωμα ψήφου της Greenhill Investments ανήκει στην τελευταία πρωτογενώς, από τη σύμβαση ενεχυρίασης. Δηλαδή, η Aeolus διαψεύδει την επίσημη κατάσταση του Αποθετηρίου, σύμφωνα με την οποία τα δικαιώματα ψήφου για 54.815.876 μετοχές ανήκουν στην Aeolus και μόνο». Συμπληρώνουν δε ότι η κατάσταση του Αποθετηρίου αποτελεί έναν δεσμευτικό «Εκλογικό Κατάλογο», ανεπίδεκτο οποιασδήποτε αμφισβήτησης. Αυτός ήταν και ο λόγος που το προεδρείο της γεν. συνέλευσης ζήτησε εξουσιοδότηση της Aeolus προς την Greenhill.

Στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη, όμως, η Aeolus παραπέμπει στην εν λόγω επιστολή, δηλαδή «εμμένει στην άποψη πως τα δικαιώματα ψήφου ανήκουν στην Greenhill πρωτογενώς, εκ της συμβάσεως ενεχύρου». Με τη σειρά τους, εκπρόσωποι της Greenhill ανέφεραν χθες ότι «στις δηλώσεις κύκλων της διοίκησης της “Ελλάκτωρ” παραδέχονται ότι οι μετοχές μάς ανήκουν και ότι η Aeolus/Faralon δέχεται ότι έχουμε εξουσία να ασκήσουμε τα δικαιώματα εξ αυτών, ωστόσο μας απέκλεισαν με παρέμβαση του προεδρείου. Παραδέχονται ακόμα ότι δύο από τα θέματα της γενικής συνέλευσης που απαιτούσαν αυξημένη πλειοψηφία δεν θα εγκρίνονταν αν δεν εμποδίζονταν τα δικαιώματα ψήφου του μεγαλύτερου μετόχου της εταιρείας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή