Το Ελληνικό πέρασε στην Lamda Development – Έσοδα 647 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο

Το Ελληνικό πέρασε στην Lamda Development – Έσοδα 647 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο

Μέσα στον Ιούλιο οι πρώτοι διαγωνισμοί των έργων υποδομής, συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ, από τα οποία το μισά θα δημοπρατηθούν φέτος και του χρόνου.

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής για το Ελληνικό και τη μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. στην Lamda Development.

Η διαδικασία συνοδεύτηκε με την καταβολή στο ΤΑΙΠΕΔ από τον επενδυτή της πρώτης δόσης, ύψους 300 εκατ. ευρώ (από το τίμημα των συνολικά 915 εκατ. ευρώ) και της εγγυητικής επιστολής αξίας 347 εκατ. ευρώ.

Η υπογραφή έγινε παρουσία του υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. ‘Αδωνι Γεωργιάδη, του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκου Παπαθανάση και του διευθύνοντος συμβούλου του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), κ. Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη.

Το διάστημα, που θα ακολουθήσει, θα πραγματοποιηθεί αριθμός παρουσιάσεων των επιμέρους έργων, ενώ με ορίζοντα τον Ιούλιο θα γνωστοποιηθούν τα σχέδια για τον ουρανοξύστη κατοικιών (Marina Tower) που εκτιμάται ότι θα αναπτυχθεί αυτόνομα από την εισηγμένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων.

Όσον αφορά τον πύργο γραφείων, τμήμα του θα αναπτυχθεί από τρίτους επενδυτές, ενώ το υπόλοιπο τμήμα του θα υλοποιηθεί από την εταιρεία.

Μέσα στον Ιούλιο τοποθετούνται οι πρώτοι διαγωνισμοί των έργων υποδομής, συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ, από τα οποία το μισά θα δημοπρατηθούν φέτος και του χρόνου.

Η Lamda Development θα αναπτύξει, αναθεωρώντας το αρχικό σχέδιο ανάπτυξης, 1.000 κατοικίες που θα απευθύνονται στο ευρύτερο κοινό, πέραν, δηλαδή, των 400 που σχεδίαζε να δημιουργήσει. Η απόφαση αυτή αποδίδεται στο ισχυρό ενδιαφέρον που έχει συναντήσει από τα σχέδια το οικιστικό κομμάτι της Lamda Development.

Συνολικά, η πενταετής πρώτη φάση του έργου έχει συνολικό προϋπολογισμό της τάξεως των 2,5 δισ. ευρώ, καθώς εκτός από τα 500 εκατ. ευρώ των έργων υποδομής, αντιστοιχούν οι κτηριακές αναπτύξεις είναι ύψους 1,5 δισ. ευρώ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT