Επένδυση 50 εκατ. στη νεοφυή FlexCar

Επένδυση 50 εκατ. στη νεοφυή FlexCar

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

50 εκατ. ευρώ από διεθνή και ελληνικά επενδυτικά κεφάλαια αλλά και από διεθνείς θεσμικούς επενδυτές ανακοινώνει σήμερα ότι αντλεί η ελληνική νεοφυής εταιρεία FlexCar, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ της «Κ». Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά της μίσθωσης αυτοκινήτων προσφέροντας λύσεις ευέλικτου leasing (car as a service), μέσα από μία πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες και επιχειρήσεις να μισθώσουν ένα αυτοκίνητο για όσο διάστημα θέλουν, όποτε το θέλουν καταβάλλοντας μόνο μηνιαίο μίσθωμα, το οποίο καλύπτει τα πάντα εκτός από τα καύσιμα (τέλη κυκλοφορίας, μεικτή ασφάλεια, σέρβις, επισκευές, ελαστικά κ.ά.). Στον συγκεκριμένο γύρο χρηματοδότησης συμμετέχουν τα ελληνικά funds Venture Friends και Uni.fund, καθώς και τα διεθνή επενδυτικά κεφάλαια Seaya Ventures και Frontline Ventures. Η Seaya Ventures, η οποία έχει έδρα στην Ισπανία, διαχειρίζεται 300 εκατ. ευρώ και επενδύει για πρώτη φορά σε ελληνική εταιρεία. Εχει στηρίξει startups των οποίων η κεφαλαιοποίηση ξεπερνάει το 1 δισ. δολ. (unicorns), όπως η εταιρεία online delivery Glovo, η Cabify και η Wallbox. 

Η FlexCar ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2018 από τον Κωνσταντίνο Δάβαρη και τον Γιώργο Δεσύλλα, ενώ τους τελευταίους 8 μήνες αναπτύσσεται και στην αγορά της Κύπρου. Μέσω της πλατφόρμας της ο καταναλωτής (ιδιώτης, ελεύθερος επαγγελματίας, επιχείρηση) μπορεί να αποκτήσει το αυτοκίνητό του χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες, καταβάλλοντας μία ελάχιστη προκαταβολή και κρατώντας το για όσο καιρό θέλει, χωρίς να υπάρχουν κρυφές χρεώσεις αλλά και δεσμεύσεις. Επιπλέον, ο καταναλωτής μπορεί να αλλάζει κάθε δύο χρόνια αυτοκίνητο δωρεάν, ενώ μπορεί να το αγοράσει ανά πάσα στιγμή. Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα της εταιρείας επιχειρεί να διαφοροποιηθεί από το παραδοσιακό leasing αυτοκινήτου.

Η FlexCar θα αξιοποιήσει τα συγκεκριμένα κεφάλαια με σκοπό την αγορά περισσότερων οχημάτων έτσι ώστε να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση, ενώ στα άμεσα σχέδιά της είναι η δημιουργία επιπλέον θέσεων εργασίας. Ηδη μέχρι το τέλος του 2021 θα απασχολεί περισσότερους από 100 εργαζομένους σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ μέσα στο 2022 θα δημιουργήσει επιπλέον 200 θέσεις εργασίας, με σκοπό να ξεπεράσει συνολικά τους 300 εργαζομένους σε ένα χρόνο. Σημειώνεται ότι η εταιρεία φιλοδοξεί να δημιουργήσει hub στην Ελλάδα, το οποίο θα απαρτίζεται από πτυχιούχους με σκοπό να στηρίξουν την εκτός συνόρων ανάπτυξη της εταιρείας στους τομείς του μάρκετινγκ, της τεχνολογίας και των χρηματοοικονομικών. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, στα πλάνα της περιλαμβάνεται και η περαιτέρω ανάπτυξή της σε αγορές του εξωτερικού, με πρώτο σταθμό την Ευρώπη και την αγορά της Ιταλίας, ενώ στο μέλλον φιλοδοξεί να εισέλθει και σε αγορές εκτός Ευρώπης, όπως αυτή της Λατινικής Αμερικής. 

Η FlexCar διαθέτει χιλιάδες αυτοκίνητα στο χαρτοφυλάκιό της, ενώ το 2020, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα μεγέθη της πολλαπλασιάστηκαν σε Ελλάδα και Κύπρο, σημειώνοντας και το 2021 ακόμη μεγαλύτερη άνοδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μοντέλο της FlexCar εντάσσεται στην αγορά του car as a service, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, τους τελευταίους μήνες έχουν πραγματοποιηθεί δύο εξαγορές τεχνολογικών εταιρειών μίσθωσης αυτοκινήτων, της βρετανικής Drover αλλά και της γερμανικής Cluno από τη βρετανική unicorn εταιρεία Cazoo.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή