Τέλος εποχής για Μπόμπολα από την «Ελλάκτωρ»

Τέλος εποχής για Μπόμπολα από την «Ελλάκτωρ»

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ενισχυμένο ποσοστό μετοχών αναμένεται να συμμετάσχει στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της «Ελλάκτωρ» η Reggeborgh Invest, η οποία προχώρησε την Τετάρτη στην εξαγορά σχεδόν του συνόλου των μετοχών που κατείχε ο Λεωνίδας Μπόμπολας στον όμιλο. Πρόκειται ουσιαστικά για το «τέλος εποχής» της οικογένειας Μπόμπολα τόσο στην «Ελλάκτωρ» όσο και στον κατασκευαστικό κλάδο, έπειτα από δεκαετίες ενεργούς ενασχόλησης.

Η συναλλαγή αφορούσε την απόκτηση του 2,8% των μετοχών της «Ελλάκτωρ», που αντιστοιχεί σε 6.071.183 μετοχές, συνολικής αξίας 10,32 εκατ. ευρώ. Ασφαλείς πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για μετοχές συμφερόντων του κ. Μπόμπολα, με τη σχετική ανακοίνωση να αναμένεται πιθανώς σήμερα. Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνονται και όσοι ανέφεραν το προηγούμενο διάστημα ότι η συνεργασία ανάμεσα στη Reggeborgh και τον κ. Μπόμπολα είχε παροδικό χαρακτήρα και πως ο τελευταίος δύσκολα θα μπορούσε να ασκήσει τα δικαιώματά του στο πλαίσιο της επικείμενης αύξησης κεφαλαίου, με αποτέλεσμα να υποστεί, ούτως ή άλλως, μείωση του ποσοστού συμμετοχής του. Προς το παρόν, πάντως, δεν έχει ξεκαθαρίσει και το πότε θα αποχωρήσει ο κ. Μπόμπολας από τη διοικητική ομάδα του ομίλου, καθώς μετά την πρόσφατη αλλαγή διοίκησης είχε επανέλθει σε καίριες θέσεις, κατέχοντας τον ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου της «Ηλέκτωρ» (θυγατρική στον κλάδο της διαχείρισης απορριμμάτων). Λίγοι πάντως εκτιμούν ότι θα διατηρήσει τη θέση αυτή, μετά την εξέλιξη της πώλησης του παραπάνω ποσοστού.

Πλέον, η Reggeborgh Invest ενισχύει κι άλλο τη θέση της στην «Ελλάκτωρ», καθώς το ποσοστό της θα αυξηθεί σε 27% (από 24,29%) και θα αποτελεί τον μεγαλύτερο μέτοχο του ομίλου, ξεπερνώντας το 25,5% που διαθέτει η Greenhill Investments των Δ. Μπάκου και Γ. Καϋμενάκη. Παράλληλα, είναι πιθανή και η περαιτέρω εξαγορά ποσοστού 3,18% από τον Δ. Διαμαντίδη, με τον οποίο βρίσκεται σε ισχύ δικαίωμα προαίρεσης. Η διαμόρφωση της εν λόγω ισορροπίας έχει και αυτή τη σημασία της, με δεδομένο ότι οι δύο πλευρές συνεχίζουν να φιλονικούν σε κάθε γενική συνέλευση του ομίλου «Ελλάκτωρ», εξέλιξη που στέλνει λάθος μηνύματα στην επενδυτική κοινότητα και στους συνεργάτες του ομίλου, ιδίως ενόψει της νέας γενιάς μεγάλων έργων.
Υπενθυμίζεται πάντως ότι η Reggeborgh Invest έχει πλέον αποκτήσει και «συμπαίκτες», μετά την πρόσφατη εξαγορά πακέτου 9,74% της «Ελλάκτωρ» από το επενδυτικό fund AtlasInvest. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα funds στην Ευρώπη, με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 5,8 δισ. ευρώ. Συνολικά, το AtlasInvest έχει επενδύσει 33,56 εκατ. ευρώ, αποκτώντας κυρίως ποσοστά που διέθετε η Alpha Bank και άλλοι εγχώριοι και ξένοι θεσμικοί επενδυτές. Το εν λόγω fund έχει μακρά ιστορία συνεργασίας με τη Reggeborgh Invest και την οικογένεια Βέσελς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή