Προχωράει η αναβάθμιση της μαρίνας Αλίμου

Προχωράει η αναβάθμιση της μαρίνας Αλίμου

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τη λειτουργική αναβάθμιση, αλλά και την έκδοση των αδειών για την ανάπλαση της μαρίνας Αλίμου. Οπως ανέφερε χθες η διοίκηση της REDS, στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων, την Τετάρτη κατατέθηκε το πλήρες πλάνο ανάπτυξης (master plan), προκειμένου να εκδοθεί η απαιτούμενη ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) και να προχωρήσει η αδειοδοτική διαδικασία, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα.

Παράλληλα, η εισηγμένη έχει υλοποιήσει όλες τις προβλεπόμενες παρεμβάσεις και τα σχετικά έργα, βάσει των όσων προβλέπονται από το σχετικό χρονοδιάγραμμα της σύμβασης παραχώρησης. Οπως ανέφερε ο Γ. Κωνσταντινίδης, διευθύνων σύμβουλος της REDS, «οι κατεδαφίσεις έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολό τους, καθώς στόχος ήταν να λειτουργήσει κανονικά η μαρίνα εν όψει της θερινής περιόδου. Απομένουν κάποιες ακόμα ασφαλτοστρώσεις, τις οποίες έχουμε συμφωνήσει να υλοποιήσουμε τις νυχτερινές ώρες, καθώς δεν θέλουμε να προκαλέσουμε δυσλειτουργίες στη μαρίνα». Επίσης, έχουν γίνει ηλεκτρολογικά και υδραυλικά έργα, έχουν διαμορφωθεί οι χώροι των προβλητών και οι χώροι στάθμευσης.
Υπενθυμίζεται ότι το πλάνο ανάπτυξης προβλέπει τη δημιουργία μιας μαρίνας που θα αποτελεί έναν σύγχρονο και ελκυστικό πόλο αναψυχής και επιχειρηματικής δραστηριότητας, με αναβαθμισμένους λειτουργικούς και υπαίθριους χώρους. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται και η ανάπλαση της χερσαίας ζώνης της μαρίνας, έκτασης περίπου 210 στρεμμάτων. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η ανάπτυξη 18.000 τ.μ. κτιριακών εγκαταστάσεων, όπου θα στεγαστεί ένα ξενοδοχείο πολυτελείας, εμπορικές χρήσεις, καταστήματα εστίασης και αναψυχής, γραφεία, όπως επίσης και υποδομές αποθήκευσης και επισκευής σκαφών. Το προσεχές διάστημα θα οριστικοποιηθούν και οι αρχιτεκτονικές μελέτες, βάσει των οποίων θα γίνει η ανάπτυξη του χώρου. Η νέα μαρίνα θα είναι λειτουργική εντός του 2025.

Εκτός από τη μαρίνα Αλίμου, η εισηγμένη έχει ξεκινήσει τις απαιτούμενες ενέργειες για την αναβίωση των έργων ανάπτυξης ακινήτων στην αγορά της Ρουμανίας, ανατρέποντας τον σχεδιασμό της προηγούμενης διοίκησης, που δρομολογούσε την έξοδο από τη χώρα και την εκποίηση των σχετικών ακινήτων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της REDS, Χρ. Παναγιωτόπουλο, που σημειωτέον είχε πρωτοστατήσει, ως μέτοχος, στις αντιδράσεις για τα εν λόγω σχέδια, «τις επόμενες ημέρες θα συναντηθούμε με ενδιαφερόμενους αγοραστές για την αξιοποίηση της έκτασης στο Splaiul Unirii, στο κέντρο της πόλης του Βουκουρεστίου. Στόχος μας δεν είναι η πώληση, παρότι μας έχει γίνει μια σημαντικά υψηλότερη πρόταση, αλλά η ανάπτυξη του ακινήτου από κοινού με τους ενδιαφερομένους». Σημειωτέον ότι οι επενδυτές αυτοί είναι η εταιρεία Vestint, η οποία σχεδιάζει ένα εμπορικό κέντρο σε όμορη έκταση με εκείνη της REDS. Ανάλογη πρόθεση από κοινού ανάπτυξης έχει η REDS και για το έτερο ακίνητό της στη Ρουμανία, το συγκρότημα κατοικιών Naiades στη λίμνη Baneasa στο Βουκουρέστι. Πρόκειται για ένα έργο που σταμάτησε να κατασκευάζεται το 2011 και που σήμερα έχει ξεκινήσει η διαδικασία ανανέωσης της οικοδομικής του άδειας, με στόχο να αξιοποιηθεί.

Οσον αφορά την επένδυση για την ανάπτυξη του Cambas Project στην Παλλήνη (πρώην κτήματα Καμπά), τον Οκτώβριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η επικαιροποίηση της μελέτης ανάπτυξης του ακινήτου των 315 στρεμμάτων και έναν χρόνο αργότερα προβλέπεται ότι θα έχει εκδοθεί και η οικοδομική άδεια. Θα ακολουθήσουν τέσσερα χρόνια κατασκευών, κάτι που σημαίνει ότι η επένδυση των 200 εκατ. ευρώ θα είναι λειτουργική το 2026.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή