Φορολοταρία: Μεγάλα ποσά για λίγους

Φορολοταρία: Μεγάλα ποσά για λίγους

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποσά άνω των 100.000 ευρώ εξετάζεται να κερδίζουν, ένας ενδεχομένως και περισσότεροι νικητές της φορολοταρίας. Με το κίνητρο αυτό υπολογίζεται ότι θα αυξηθούν οι φορολογούμενοι που θα ζητούν αποδείξεις και μάλιστα από τις «επικίνδυνες» επαγγελματικές ομάδες. Σημειώνεται ότι σήμερα 1.000 φορολογούμενοι κερδίζουν 1.000 ευρώ μηνιαίως.

Δηλαδή το κόστος του υπουργείου Οικονομικών ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ. Στην περίπτωση που, για παράδειγμα, 1 ή 5 φορολογούμενοι κερδίζουν από 100.000 ευρώ τα υπόλοιπα θα μπορούσαν να μοιράζονται ισόποσα στους υπόλοιπους. Σε κάθε περίπτωση, το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει περισσότερα χρήματα σε λιγότερους τυχερούς. Επίσης, εξετάζεται να κληρώνονται κατασχεμένα ακίνητα από το υπουργείο Οικονομικών τα οποία θα έχουν έρθει στην πλήρη κυριότητά του.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση προχωρεί στη σύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS. Aυτό που επιδιώκουν υπουργείο Οικονομικών και ΑΑΔΕ είναι να εκδίδεται η απόδειξη λιανικής πώλησης ταυτόχρονα με την απόδειξη του POS (σύστημα EFTPOS). Και αυτό καθώς πολλές επιχειρήσεις στις συναλλαγές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες δεν εκδίδουν την απόδειξη λιανικής. Οπως τονίζουν από το υπουργείο Οικονομικών, ένας από τους βασικούς πυλώνες του μεταρρυθμιστικού σχεδίου είναι η ενίσχυση της διαφάνειας και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, με την αντικατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων ταμειακών μηχανών που θα μεταφέρουν σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για τις αποδείξεις τις οποίες εκδίδουν τα καταστήματα και  οι επιχειρήσεις.

Το μεταρρυθμιστικό σχέδιο για την επόμενη διετία στοχεύει: 

• Στην ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, με σταδιακή μετάβαση σε μέτρα επανεκκίνησης της οικονομίας το προσεχές διάστημα. 

• Σε περαιτέρω μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

• Στη διατήρηση ισχυρών ταμειακών αποθεμάτων, μέσα από την υλοποίηση συνεπούς εκδοτικής στρατηγικής.

• Στην επίτευξη βιώσιμης πιστωτικής επέκτασης, μέσα από την περαιτέρω ισχυροποίηση του τραπεζικού συστήματος.

• Στην υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών και αποκρατικοποιήσεων.

• Στην ορθολογική αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή