Πληρωμή αναδρομικών σε συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα

Πληρωμή αναδρομικών σε συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα

Θα καταβληθούν στις 27 Ιουλίου σε όσους πήραν σύνταξη μετά την ψήφιση του ν. Κατρούγκαλου, με πάνω από 30 έτη ασφάλισης

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνας αναδρομικών αναμένεται ο Ιούλιος, εκτός νέου απροόπτου, καθώς ο ΕΦΚΑ ήδη έχει ανακοινώσει ότι παράλληλα με τις τακτικές πληρωμές των συντάξεων Αυγούστου, που θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 26 Ιουλίου από τις συντάξεις των μισθωτών, στις 27 Ιουλίου θα καταβληθούν και τα αναδρομικά σε συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα με πάνω από 30 έτη ασφάλισης.

Αναλυτικά, και στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων, το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε στη συνεδρίαση της 8ης Ιουνίου 2021 το ακόλουθο πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Αυγούστου:

• Στις 26 Ιουλίου 2021, ημέρα Δευτέρα, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

• Στις 27 Ιουλίου 2021, ημέρα Τρίτη, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ) που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

• Στις 28 Ιουλίου 2021, ημέρα Τετάρτη, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).

• Στις 29 Ιουλίου 2021, ημέρα Πέμπτη, θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, του τ. ΕΤΑΤ, του τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ.

Παράλληλα έχει ανακοινωθεί και η πληρωμή των αναδρομικών στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα που πήραν σύνταξη μετά την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου, τον Μάιο του 2016, με πάνω από 30 συντάξιμα έτη, που επρόκειτο να καταβληθούν τον προηγούμενο μήνα, όμως λόγω καθυστέρησης στην επεξεργασία των στοιχείων από την ανάδοχο εταιρεία, όπως ανέφερε η τελευταία ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, θα πραγματοποιηθεί με εμβόλιμη πληρωμή στις 27 Ιουλίου 2021.

Η πληρωμή των αυξήσεων (συμπεριλαμβανομένου και του ποσού που αναλογεί για τον μήνα Ιούλιο) στις συντάξεις των παραπάνω συνταξιούχων θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Ιουλίου με τις συντάξεις Αυγούστου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή