Ελλάδα 2.0: Σήμερα το «πράσινο φως» από το Ecofin

Ελλάδα 2.0: Σήμερα το «πράσινο φως» από το Ecofin

Το πακέτο θα πρέπει να περάσει από την ελληνική Βουλή αλλά θα υπογραφεί και η επιχειρησιακή συμφωνία του προγράμματος μεταξύ του ΥΠΟΙΚ και της Κομισιόν.

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα στην συνεδρίαση του Ecofin αναμένεται και τυπικά πλέον, η έγκριση του ελληνικού προγράμματος Ελλάδα 2.0. Στη συνέχεια, το πακέτο θα πρέπει να περάσει από την ελληνική Βουλή αλλά θα υπογραφεί και η επιχειρησιακή συμφωνία του προγράμματος μεταξύ του ΥΠΟΙΚ και της Κομισιόν, η οποία θα περιλαμβάνει και την δανειακή σύμβαση των 12,7 δισ. ευρώ, που θα αξιοποιήσει η Ελλάδα για ιδιωτικές επενδύσεις. Κατόπιν, στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, θα προχωρήσει και η εκταμίευση των πρώτων κονδυλίων στα πλαίσια του Ελλάδα 2.0, ύψους 4 δισ. ευρώ. Για φέτος, η Ελλάδα διεκδικεί να πάρει μέσω του προγράμματος πάνω από 7 δισ. ευρώ. 

Τα χρήματα που θα δοθούν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης είναι 30,5 δισ. ευρώ. Τα 7,8 δισ. ευρώ θα είναι επιχορηγήσεις και τα 12,7 δισ. ευρώ δάνεια. Η χρηματοδότηση αυτή θα οδηγήσει τόσο σε επενδύσεις όσο και σε μεταρρυθμίσεις.

Ειδικότερα, το σχέδιο της Ελλάδας θα διευκολύνει την μετάβαση της σε μια πράσινη οικονομία, την ψηφιοποίηση του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και θα βελτιώσει το επιχειρηματικό περιβάλλον, τους φόρους, το συστήμα δικαιοσύνης, την αγορά εργασίας αλλά και την υγειονομική περίθαλψη.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή