Στο ταμπλό του Χ.Α. οι νέες μετοχές της Alpha Bank

Στο ταμπλό του Χ.Α. οι νέες μετοχές της Alpha Bank

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε χθες η διαπραγμάτευση των 800.000.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Alpha Services and Holdings, που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 800 εκατ. ευρώ. Μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας έχει αυξηθεί από 1,546 δισ. σε 2,346 δισ. μετοχές. 

H επιτυχής ολοκλήρωση της ΑΜΚ της Alpha, που αποτελεί την πρώτη αύξηση αναπτυξιακού τύπου που επιχειρείται από ελληνική τράπεζα τα τελευταία χρόνια, οδήγησε την περασμένη Παρασκευή στην αναβάθμιση της μετοχής της και την ένταξή της στον δείκτη Morgan Stanley Capital International – MSCI Emerging Standard, με ισχύ από σήμερα Τετάρτη 14 Ιουλίου. Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα προκαλέσει εισροές κεφαλαίων άνω των 180 εκατ. ευρώ από επενδυτικά funds που παρακολουθούν τον εν λόγω δείκτη, ενώ εισροές έως και περίπου 30 εκατ. ευρώ θα επιφέρει η επικείμενη αλλαγή της στάθμισης της μετοχής στον δείκτη FTSE, που αναμένεται από αύριο 15 Ιουλίου.

Η εισαγωγή

Χθες η μετοχή της εταιρείας έκλεισε με άνοδο 1,20% στο 1,1395 ευρώ και η συνολική κεφαλαιοποίησή της διαμορφώθηκε κοντά στα 2,7 δισ. ευρώ, καταγράφοντας υψηλή εμπορευσιμότητα, καθώς διακινήθηκαν 222,7 εκατ. τεμάχια. Η εισαγωγή των νέων μετοχών προς διαπραγμάτευση εγκαινιάστηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Χρηματιστήριο, κατά την οποία ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Alpha Bank, Βασίλης Ράπανος, και ο CEO του ομίλου Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, κήρυξαν την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, χτυπώντας το παραδο-
σιακό καμπανάκι.

Ορόσημο

Στον χαιρετισμό του ο κ. Ράπανος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η επιτυχία της ΑΜΚ της Alpha Services and Holdings αντανακλά την εμπιστοσύνη των Ελλήνων και διεθνών επενδυτών, όχι μόνο στην τράπεζα, αλλά και γενικότερα στο χρηματοοικονομικό σύστημα και την Ελλάδα. «Ορόσημο» χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα για την Alpha Bank ο CEO της τράπεζας Βασίλης Ψάλτης, σημειώνοντας ότι «πραγματοποιήσαμε επιτυχώς την πρώτη, αναπτυξιακού χαρακτήρα, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μετά το 2008. Η εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών αποτελεί την απαρχή ενός νέου κεφαλαίου για την τράπεζά μας, καθώς φιλοδοξούμε να υπηρετήσουμε την ελληνική επιχειρηματικότητα με κάθε δυνατό τρόπο. Τα αντληθέντα κεφάλαια 800 εκατ. ευρώ από τους χιλιάδες μετόχους μας στην Ελλάδα και τους εγνωσμένου κύρους θεσμικούς επενδυτές από το εξωτερικό συνιστούν ψήφο εμπιστοσύνης στην τράπεζά μας, αλλά πρωτίστως στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας», κατέληξε ο κ. Ψάλτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή