Προβλέπουν άνοδο ευρωπαϊκών μετοχών

Προβλέπουν άνοδο ευρωπαϊκών μετοχών

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεικτές τάσεις επικράτησαν χθες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Το χρηματιστήριο του Μιλάνου έκλεισε με μικρή άνοδο 0,15%, ενώ με απώλειες 0,47% έκλεισε ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου. Οι δείκτες Xetra DAX της Φρανκφούρτης και CAC 40 του Παρισιού έκλεισαν με μηδενική μεταβολή. Σύμφωνα, πάντως, με τις εκτιμήσεις των εταιρειών της Wall Street, αναμένεται άνοδος των ευρωπαϊκών μετοχών αλλά και επιβράδυνση του ράλι που εξακολουθεί να σημειώνει η αμερικανική αγορά.

Ανάμεσά τους τα σημαντικότερα ονόματα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κλάδου, όπως Morgan Stanley, BlackRock, Nuveen, J.P. Morgan Asset Management, που θεωρούν ότι η Ευρώπη είναι το μέρος στο οποίο πρέπει να στραφούν οι επενδυτές δεδομένου ότι αρχίζει να επιταχύνεται ο ρυθμός ανάκαμψης και η Γηραιά Ηπειρος έχει πολλές εταιρείες που πρόκειται να επωφεληθούν από την ανάκαμψη.

Η Wall Street ενισχυόταν χθες όταν ο διοικητής της αμερικανικής Fed, Τζερόμ Πάουελ, επανέλαβε τη θέση του ότι η άνοδος του πληθωρισμού στην υπερδύναμη είναι «παροδική». Ο κ. Πάουελ άφησε να εννοηθεί πως η Fed θα εξακολουθήσει να στηρίζει τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και δεν θα περιορίσει προς το παρόν τις αγορές ομολόγων, καθώς εξέφρασε την εκτίμηση ότι η αμερικανική οικονομία απέχει πολύ ακόμα από τα επίπεδα που θέλει να δει για να στραφεί σε πιο περιοριστική νομισματική πολιτική.

Οπως σχολίασε μιλώντας στο Reuters ο Μάικλ Αρόν, στέλεχος της State Street Global Advisors, οι δηλώσεις του επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ καθησύχασαν τους επενδυτές που εξέφραζαν φόβους ότι η επιτάχυνση του πληθωρισμού στην υπερδύναμη θα οδηγούσε την κεντρική τράπεζα να αρχίσει να μειώνει τις αγορές ομολόγων. Ετσι, οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου υποχώρησαν κατά 5,1 μονάδες βάσης στο 1,3643%, το δολάριο υποχώρησε, ενώ οι σημαντικότεροι δείκτες της Wall Street κινούνταν ανοδικά μέχρι αργά το βράδυ.

Το ράλι που σημείωναν πάντως επιβραδύνθηκε αργότερα, με τον δείκτη S&P 500 να σημειώνει μικρή άνοδο 0,17% και τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης Dow Jones να υποχωρεί κατά 0,13%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή