Χρηματιστήριο: Ήπια άνοδος με υποτονικό τζίρο

Χρηματιστήριο: Ήπια άνοδος με υποτονικό τζίρο

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,85%

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάτω από τις 870 μονάδες παρέμεινε το Χρηματιστήριο Αθηνών, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε ενδοσυνεδριακά και ειδικά την τελευταία ώρα της συνεδρίασης να «δώσει» κάτι καλύτερο, αλλά, όπως και τις προηγούμενες ημέρες, ο εξαιρετικά υποτονικός τζίρος δεν προσέφερε στήριγμα για κάποια ισχυρή και πειστική ανοδική κίνηση.

Αν και οι αγοραστικές κινήσεις των επενδυτών στις τραπεζικές μετοχές διατήρησαν το θετικό πρόσημο στο Χ.Α., σε συνδυασμό με τα ισχυρά κέρδη σε επιλεγμένα blue chips, αρκετοί ήταν οι τίτλοι που διολίσθησαν σε αρνητικό έδαφος, εμποδίζοντας έτσι την αγορά να πάρει απόσταση «ασφαλείας» από το κρίσιμο επίπεδο στήριξης γύρω από το οποίο ταλαιπωρείται το τελευταίο διάστημα.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,35% στις 866,81 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά κινήθηκε έως και τις 870,10 μονάδες (+0,73%), και ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 38,61 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,25% στις 2.081,33 μονάδες, στο +0,56% και στις 1.413,85 μονάδες έκλεισε η μεσαία κεφαλαιοποίηση, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,50%, στις 538,30 μονάδες.

Από τα blue chips, τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσε η Lamda Development (+6,38), ενώ άνοδο άνω του 2% σημείωσαν οι ΕΛΠΕ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Στον αντίποδα, πιέσεις άνω του 1% δέχτηκαν οι Coca-Cola, Σαράντης, ΕΛΒΑΛΧαλκόρ και ΕΥΔΑΠ.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,85% και ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 1,17%.

Οπως σημειώνει ο Νίκος Καυκάς, υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης της Depolas Investment Services, τα πτωτικά ρίσκα από το μέτωπο της πανδημίας και του πληθωρισμού παραμένουν. Οπως εκτιμά, οι πιθανοί θετικοί καταλύτες πλέον θα έχουν να κάνουν με τις εισηγμένες κατά περίπτωση, με αποτέλεσμα να δίνεται πιο αυξημένη βαρύτητα στις επιλογές τίτλων. «Δεν αποκλείουμε περαιτέρω διολίσθηση του Γενικού Δείκτη, η οποία όμως θα προσφέρει σταδιακά βραχυπρόθεσμες ευκαιρίες σε ορισμένους τίτλους», σημειώνει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως είναι πιθανό ο Γενικός Δείκτης να κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα και προς την περιοχή των 820 μονάδων.

Από την πλευρά του, ο Λουκάς Παπαϊωάννου της Fast Finance εκτιμά πως, παρά την αυξημένη μεταβλητότητα και τους χαμηλούς όγκους συναλλαγών που θα παραμείνουν λόγω καλοκαιρινής περιόδου, είναι εφικτοί υψηλότεροι στόχοι μέχρι τέλος του έτους, αν δεν προκύψουν σοβαρά αρνητικά γεγονότα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή