Ο Sani/Ikos ενοποιεί τις δραστηριότητές του σε Ελλάδα, εξωτερικό

Ο Sani/Ikos ενοποιεί τις δραστηριότητές του σε Ελλάδα, εξωτερικό

Ο όμιλος λειτουργεί συνολικά 10 πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε Χαλκιδική, Κέρκυρα, Κω και Ανδαλουσία

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ενοποίηση όλων των εγχώριων και διεθνών δραστηριοτήτων του, με στόχο την ενίσχυση και περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό και τη στρατηγική τοποθέτηση των brands Sani Resort και Ikos Resorts στην αγορά, ενόψει της μετα-COVID εποχής και περιόδου ανάκαμψης, ανακοίνωσε ο ξενοδοχειακός όμιλος Sani/Ikos (Sani/Ikos Group SCA).

Συγκεκριμένα, στον όμιλο Sani/Ikos ενοποιούνται οι δραστηριότητες της LBRI SCA, ιδιοκτήτριας εταιρείας των Sani Resort και Ikos Resorts στην Ελλάδα και της Ikos International SCA, η οποία κατέχει και διαχειρίζεται ξενοδοχειακά συγκροτήματα Ikos Resorts στην Ιβηρική. Ο όμιλος Sani/Ikos λειτουργεί συνολικά 10 πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε Χαλκιδική, Κέρκυρα, Κω στην Ελλάδα, καθώς και στην Ανδαλουσία στην Ισπανία. Παράλληλα, δύο νέα συγκροτήματα στην Κέρκυρα και το Αλγκάρβε στην Πορτογαλία βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης. Εως το 2025, όμως, σκοπεύει να προσθέσει άλλα δύο ξενοδοχεία – ένα στη Μαγιόρκα και ένα στην Κρήτη. Σύμφωνα με την παρουσίαση που έχει γίνει στους επενδυτές, οι συμφωνίες για τα ξενοδοχεία στη Μαγιόρκα και την Κρήτη αναμένεται να κλείσουν μέχρι το τέλος του έτους, με τις σχετικές διαπραγματεύσεις γι’ αυτό στη Μαγιόρκα να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται πως εκτός από την οικογένεια Ανδρεάδη, η οποία ελέγχει και το management, μέτοχοι στον όμιλο είναι επίσης η Oaktree Capital, η Goldman Sachs, η Hermes GPE, η Moonstone Investments και η Florac.

Σε συνέχεια της εταιρικής αναδιάρθρωσης, ο όμιλος Sani/Ikos προχώρησε στην έκδοση ομολόγου ύψους 300 εκατ. ευρώ με διάρκεια τα 5,5 έτη. Η έκδοση του ομολόγου υπερκαλύφθηκε 3 φορές και ολοκληρώθηκε με επιτόκιο 5,625% από κορυφαίους διεθνείς και Ελληνες θεσμικούς επενδυτές επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών στις προοπτικές ανάπτυξης των brands του ομίλου. Tην έκδοση του ομολόγου ανέλαβε η Morgan Stanley ως βασικός συντονιστής, σε συνεργασία με την J.P. Morgan και τις Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική και Eurobank. Τα έσοδα από το νέο ομόλογο θα χρηματοδοτήσουν το επενδυτικό σχέδιο του ομίλου σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία.

Ο όμιλος έχει καταστεί έτσι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες και διαχειριστές πολυτελών resort στη Μεσόγειο, που συνεχίζει να αναπτύσσεται σημειώνοντας σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης τόσο σε κύκλο εργασιών όσο και σε κερδοφορία, εξηγούν χρηματιστηριακές πηγές. Η αξία του ενεργητικού του –σύμφωνα πάντα με τον ανεξάρτητο αποτιμητή που επικαλείται η Morgan Stanley, η οποία έχει συντάξει την παρουσίαση σε διεθνείς επενδυτές– κυμαίνεται από 1,4 έως 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ (σήμερα και έως και την πλήρη υλοποίηση του business plan), ενώ τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου εκτιμάται ότι μεσοπρόθεσμα θα αγγίξουν τα 180 εκατομμύρια ευρώ, με οδηγό και τα προαναφερθέντα project.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή