Δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας: Ανοιχτό το σύστημα «Εργάνη»

Δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας: Ανοιχτό το σύστημα «Εργάνη»

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από σήμερα έως και τις 24.7.2021 το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» είναι διαθέσιμο για υποβολή δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον Ιούλιο. Εντός της ανωτέρω προθεσμίας δηλώνονται οι αναστολές που αφορούν το διάστημα από την 1η έως τις 24 Ιουλίου. Από 25 Ιουλίου οι επιχειρήσεις – εργοδότες θα μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιχειρήσεις – εργοδότες μπορούν να θέτουν σε αναστολή συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους που έχουν προσληφθεί έως και τις 31.3.2021. 

Για τις περιπτώσεις προσλήψεων εποχικά εργαζομένων του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης που πραγματοποιήθηκαν από 1.6.2021 μέχρι 14.7.2021 από επιχειρήσεις του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και οι οποίες επιθυμούν να εντάξουν τους εργαζόμενους αυτούς στο ανοιχτό πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την ένταξη των εν λόγω εργαζομένων τους στο πρόγραμμα, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, έως τις 30 Ιουλίου.

Σημειώνεται, τέλος, ότι επιχειρήσεις θεάτρων, μουσικών σκηνών, χοροθεάτρων, συναυλιακών χώρων και χώρων παραστάσεων, καθώς και επιχειρήσεις κινηματογράφων και διανομέων ταινιών κινηματογράφου που είναι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης μπορούν να υποβάλλουν τα απαιτούμενα συμπληρωματικά δικαιολογητικά από σήμερα έως και τις 30 Ιουλίου.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή