Η Deutsche Bank πληρώνει αδρά τα νέα στελέχη της

Η Deutsche Bank πληρώνει αδρά τα νέα στελέχη της

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο γερμανικός τραπεζικός κολοσσός της Deutsche Bank αυξάνει τις αμοιβές που καταβάλλει στους νεότερους αναλυτές και διαπραγματευτές του επενδυτικού της βραχίονα, ακολουθώντας την τάση που αναπτύσσεται μεταξύ των εταιρειών της Γουόλ Στριτ. Οι μεγάλες επενδυτικές συγκεντρώνουν όλο και μεγαλύτερα κέρδη χάρη στις συνεχείς συμφωνίες που κλείνουν μέσα στον τελευταίο χρόνο και τείνουν να αμείβουν όλο και καλύτερα ιδιαιτέρως τα νεότερα στελέχη τους, καθώς επιδιώκουν να διασφαλίσουν ότι τα νέα ταλέντα θα παραμείνουν στους κόλπους τους.

Εν ολίγοις, οι κερδισμένοι από την τάση είναι οι νεότεροι εργαζόμενοι στον κλάδο. Η γερμανική τράπεζα καταβάλλει τώρα στους αναλυτές της 100.000 δολάρια και 105.000 δολάρια ετησίως για το πρώτο και το δεύτερο έτος της εργασίας τους, αντιστοίχως. Την πληροφορία έδωσε στο Reuters πηγή προσκείμενη στη μισθοδοσία της εμβληματικής τράπεζας της Γερμανίας, ζητώντας όμως να διατηρήσει την ανωνυμία της. Τα ποσά αυτά είναι κατά 15.000 δολάρια υψηλότερα από τις αμοιβές που κατέβαλλε η Deutsche Bank μέχρι προσφάτως.

Οσον αφορά τους αναλυτές που παίρνουν προαγωγή στα μέσα του χρόνου, αυτοί βλέπουν τις αποδοχές τους να αυξάνονται κατά 25.000 δολάρια και να φτάνουν στις 150.000 δολάρια ετησίως, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή. Σε παγκόσμιο επίπεδο, άλλωστε, οι αναλυτές και όσοι προωθούνται στο επίπεδο του υψηλόβαθμου στελέχους βλέπουν τις αποδοχές τους να αυξάνονται κατά ανάλογα ποσοστά. Η τάση είναι αποτέλεσμα του ανταγωνισμού που αναπτύσσεται ανάμεσα στην Deutsche Bank και στις Citigroup και Barclays, που προσπαθούν να δελεάσουν τα νεαρά στελέχη. Κάποια από αυτά έχουν εργαστεί ώρες ατελείωτες για να ολοκληρώσουν τον καταιγισμό συμφωνιών και να διαχειριστούν την πυρετώδη δραστηριότητα που έχει αναπτυχθεί στις αγορές κεφαλαίου μέσα στο τελευταίο έτος. Αυτό σημαίνει ότι πολλά από αυτά τα στελέχη εργάζονταν νυχθημερόν στη διάρκεια των lockdowns της πανδημίας και βέβαια από το σπίτι τους. Σημειωτέον ότι ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής τράπεζας, Κρίστιαν Σιούινγκ, βρίσκεται στην τελική φάση μιας μεγάλης προσπάθειας για επιστροφή της τράπεζας σε παλαιότερες εποχές ευημερίας και κερδοφορίας. Η επιτυχία του εγχειρήματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα κέρδη του επενδυτικού της βραχίονα. Τελευταία, πάντως, έχουν προκύψει έκτακτα έξοδα στην τράπεζα, που δυσχεραίνουν την προσπάθεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή