Εκτίναξη κερδών το δεύτερο τρίμηνο για την ελβετική UBS

Εκτίναξη κερδών το δεύτερο τρίμηνο για την ελβετική UBS

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλμα 63% στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου ανακοίνωσε η ελβετική τράπεζα UBS, ξεπερνώντας τις προσδοκίες, χάρη στα μεγάλα έσοδα από τη διαχείριση κεφαλαίων πλούσιων πελατών της. Οπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του Reuters, τα καθαρά κέρδη του τραπεζικού κολοσσού ανήλθαν στα 2,01 δισ. δολ., ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις για κέρδη κοντά στο 1,34 δισ. δολ., με τα έσοδα από τις προμήθειες να εκτινάσσονται και τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων να σημειώνουν άνοδο. 

«Η δυναμική που έχει δημιουργηθεί είναι υπέρ μας. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να την αφήσουμε να φύγει», ανέφερε χαρακτηριστικά στους αναλυτές ο διευθύνων σύμβουλος Ραλφ Χάμερς, προσθέτοντας πως σε πολλές περιοχές η τράπεζα σημείωσε τα υψηλότερα κέρδη των τελευταίων πέντε ετών. Η μετοχή της UBS σημείωνε άνοδο 4,6% μετά το άνοιγμα της αγοράς, ενώ ο βασικός δείκτης του χρηματιστηρίου της Ελβετίας κατέγραφε άνοδο 1%. 

Οι αναλυτές μίλησαν για μια ισχυρή αύξηση εσόδων, η οποία ξεπέρασε τις προσδοκίες, και για μια καλή διαχείριση του κόστους, σύμφωνα με σχετικό σημείωμα της Jefferies. Η διαχείριση των κεφαλαίων πολύ πλούσιων πελατών της αποτελεί μια δραστηριότητα αρκετά κερδοφόρο για την τράπεζα, οδηγώντας μάλιστα σε αύξηση των κερδών προ φόρων έως 47%. Σημειώνεται ότι σε γενικές γραμμές οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών όσον αφορά τα επίπεδα που θα κινηθούν τα κέρδη τους. 

Ενδεικτικά, εκτός από τη UBS, η οικονομική ανάκαμψη καθώς και η άνοδος της δραστηριότητας που αφορά το κλείσιμο συμφωνιών βοήθησε τράπεζες όπως οι JP Morgan, Goldman Sachs, Citigroup και Bank of America να καταγράψουν άνοδο στα κέρδη τους κατά το δεύτερο τρίμηνο. Υπενθυμίζεται ότι η Goldman Sachs, μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Γουόλ Στριτ, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα καθαρά κέρδη της τάξεως των 5,5 δισ. δολ., με τα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφώνονται στα 15,02 δολ. Πρόκειται για μια θεαματική αύξηση δεδομένου ότι το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι τα κέρδη της είχαν φτάσει στα 373 εκατ. δολ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή